Asa arata o "coliba"? Casa din lemn si lut cu interioare rafinate

de Marcel Buciuman in Case ecologice

Am intalnit, nu o data, persoane carora daca le pomeneam de case din lut, paie sau lemn, intr-un cuvant de casele traditionale construite din materiale naturale, sa-mi spuna de indata ca sa te gandesti sa construiesti in zilele noastre o astfel de casa este o idee retrograda: "Cine si-ar dori sa locuiasca intr-o coliba?".

Exterior casa lut stil medieval

Nu ne propunem acum sa detaliem argumentele in favoarea caselor naturale (atmosfera sanatoasa din interiorul acestora, grija pentru mediu, costuri reduse de construire si intretinere etc.). Ceea ce dorim este sa va prezentam interiorul unei locuinte cu structura din lemn si peretii din lut si sa va lasam pe voi sa decideti daca asa arata o coliba sau o locuinta cat se poate de confortabila si rafinata.

In living, semineul pe colt, tamplaria si pardoseala din lemn masiv, mobilierul, covorul sau corpurile de iluminat, toate contribuie la crearea unei atmosfere unice.

Semineu pe colt in living casa traditionala

Un semineu la fel de frumos, construit tot pe colt, gasim si in sufrageria in care se remarca de indata si candelabrul din fier forjat cu lumanari ce imprima o nota medievala incaperii.

Semineu pe colt sufragerie stil medieval

La atmosfera medievala contribuie si alte detalii, precum aplicele din fier forjat in forma de lumanari sau forma tesita a golului pentru usi si ferestre (ce s-a putut realiza datorita grosimii peretilor din lut.). Un efect aparte este dat de modelul realizat pe perete in tencuiala din argila, model ce imita caramida.

Finisaj caramida perete lut Finisaj caramida perete lut Bucatarie casa naturala lut Baie casa naturala lut Baie casa lut stil medieval Hol casa lut Hol casa lut Intrare casa lut Terasa casa lut

Placerea de a locui in aceasta casa este completata de gradina superba ce o inconjoara, din care nu lipseste nici piscina.

Piscina casa lut stil medieval

Dupa ce ati vazut aceste imagini, ce spuneti, v-ati muta in aceasta "coliba"?

Constructor: DD Ford Construction

Designer: Sandra Canada Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!