Garsoniere pentru studenti in Bucuresti: Ati sta cu 90 euro in Ferentari sau cu 100 euro la Universitate?

in Financiar

Cea mai mica chirie pentru o garsoniera din Bucuresti este de 100 de euro, dar pentru cele mobilate si confort 1 chiriile pornesc de la 150-200 de euro.
 
O garsoniera de 13 metri patrati si baie la comun in zona Universitate are o chirie de 100 de euro, la acelasi pret fiind si o garsoniera de 10 metri patrati, tot cu baia la comun, conform anunturilor postate pe site-ul anuntul. ro.

 

 

Bucataria unei garsoniere "Studentii aflati in cautarea unui loc de cazare trebuie sa scoata din buzunar in medie 253 de euro pe luna pentru inchirierea unei garsoniere in Bucuresti", conform unui studiu realizat de Impact Developer & Contractor.
 
Cele mai ieftine garsoniere se gasesc la 90 euro/luna in Berceni si Ferentari si la 100 euro/luna in Pajura, Bucurestii Noi, Colentina, Iancului, Pantelimon, Fundeni, Dristor, Drumul Taberei si Militari, conform Impact.
 
O varianta mai ieftina este inchirierea unei camere intr-un apartament, in acest caz cele mai mici chirii fiind de 60-70 de euro si impartirea cheltuielilor cu utilitatile, iar cele medii de 100 de euro.
 
"Deocamdata prefer caminul, dar daca as fi nevoita sa stau in chirie nu as da mai mult de 150 de euro pentru o garsoniera. Ar fi si varianta sa ma mut intr-un apartament cu 2-3 camere, dar as vrea sa stau cu oameni cunoscuti si as fi dispusa sa dau mult mai putin", spune Iulia Agache, masterand in anul 2 la ASE.
 
Odata cu reintoarcerea celor 70-80.000 de studenti in Bucuresti, chiriile incep sa creasca. Daca in august se puteau gasi si garsoniere cu chirie de 70 de euro spre marginea Bucurestiului, acum cu greu se mai gasesc preturi sub 100 de euro.
 
"Daca iti cautai din vara puteai sa gasesti chirii si la preturi mai mici. Eu m-am uitat pe net in august si am gasit o garsoniera la 70 de euro complet utilata in Colentina, dar era cam departe de facultate" ...

Citeste articolul integral

Autor: Alexandru Matei , Paul Comsa

Sursa: Ziarul Financiar

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!