Relaxare totala pe terasa

in Diverse

Terasa sau balconul, altadata privite ca o simpla extensie a locuintei, au devenit astazi locuri predilecte pentru petrecerea timpului. Dar cum se poate face amenajarea acestui spatiu, astfel ca sa asigure relaxarea de care avem tot mai multa nevoie?

 

 

Relaxare totala pe terasa Parca exista tot mai mult stres cotidian in ultimul timp. De aceea, avem tot mai multa nevoie de a evada intr-un coltisor unde sa putem sa ne relaxam in voie. Exista si un termen, si anume „lounge", care zugraveste extrem de bine o zona in care putem sa ne tolanim, sa savuram in liniste o cafea sau o limonada, chiar o bere, sa avem o discutie lejera sau sa citim o carte. Este locul pe care si-l doreste oricine in locuinta sa. De obicei, acest deziderat este indeplinit de amenjarea livingului in acest scop. Dar pe timpul verii, livingul astfel amenajat parca nu mai are acelasi farmec. Poti insa sa muti aceasta ambianta in gradina, pe terasa sau pe balcon. Terasa este un loc de relaxare, de savurare a cafelei de dimineata inconjurata de parfumul copacilor infloriti din fata casei, de admirare a unui apus de soare in compania celor dragi. De aceea, aici putem crea un spatiu intim, confortabil si placut, chiar daca nu neaparat generos, un spatiu care sa fie ca o oaza de liniste si sa te duca cu gandul la casa, la curtea mult dorita. Nu ai nevoie in acest scop de o suprafata mare, ci de niste sfaturi si ponturi.

 

Mobilier in-out
Cel mai important este faptul ca acum exista piese de mobilier si accesorii care se preteaza la mutarea in exterior, adica nu este greu (fiind usor de transportat), are dimensiuni mici si este confectionat din materiale ca bambus, ratan, plastic sau chiar lemn clasic, dar nu masiv. Lemnul, fie el exotic sau clasic, este tratat cu lac pe baza de apa, asigurandu-se astfel protectia la umezeala si apa. Astfel, acest mobilier (care se mai numeste in-out, deoarece se poate folosi atat la interior, cat si la exterior) nu va avea de suferit in cazul unei ploi de vara, de exemplu.

 

Materiale naturale
Ideala pentru amenajare este folosirea materialelor naturale: lemn, placi ceramice, fier forjat ...

Citeste articolul integral

Autor: Ion Diamandi

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!