Avantajele si dezavantajele blatului de bucatarie din beton

de Marcel Buciuman in Recomandari

Desi nu suna prea spectaculos, betonul este o optiune atunci cand aveti de-a face cu un spatiu de o forma unica.

 

Produs din materiale naturale, apa, nisip, ciment si pigmenti, blatul de bucatarie din beton poate fi turnat direct la locul de punere in opera.

 

 

Blat de bucatarie din beton
Arhitect: Phillip Jon Brown

 

Avantajele blatului de bucatarie din beton

 

  • Flexibilitate, putand fi modelat in orice forma dorita, incluzand si chiuveta;

  • Rezistent la caldura si zgaraieturi;

  • Varietate de culori si texturi;

  • Durabil dar nu indestructibil.

 

Blat de bucatarie din beton
Foto: Audrey Hall

 

Dezavantajele blatului de bucatarie din beton

 

  • Suprafta poroasa, trebuie impermeabilizata prin lacuire si ceruire pentru a rezista la pete;

  • Greutate ridicata

  • Urmele taieturilor de la cutit sunt vizibile ;

  • Pot aparea crapaturi mai ales daca este expus la variatii bruste ale temperaturii;

  • Aspect oarecum industrial;
  • Cost de realizare destul de ridicat.

  • Suprafata poroasa ingreuneaza eliminarea unor microorganisme nocive sanatatii.
De retinut!
  • Pentru un plus de personalitate, puteti ingloba in blat bucati de sticla colorata, portelan sau placi cermice.
Imagini amenajari bucatarii
Vezi ce alte materiale mai sunt folosite pentru blatul din bucatarie si decide care ti se potriveste cel mai bine in articolul: 8 optiuni pentru blatul de bucatarie

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!