Decoreaza-ti apartamentul in stil rustic

in Decoratiuni

Ritmul alert al vietii ne tine permanent in priza, lumea moderna cere din ce in ce mai mult de la noi - timp, energie, bani. Daca resimti acut goana asta nebuneasca, poate ar trebui sa-ti creezi o alternativa: fa ca apartamentul tau sa arate ca o casuta a bunicilor.

 

 

Decoreaza-ti apartamentul in stil rustic Nu e foarte simplu, dar nici prea complicat. Si nu e vorba sa cumperi mobila darapanata, sa pui milieuri rosii cusute de mana pe televizor sau sa renunti la aer conditionat si computer. E suficient sa faci totul sa para mult mai simplu, un loc in care trupurile noastre se pot odihni mult mai bine, unde spatiile sunt mai largi si totul este redus la strictul necesar...
 
Linii drepte si mult lemn
In linii mari, stilul rustic se caracterizeaza prin linii drepte, mult lemn, piele si fier in mobile, dar si pe podele si chiar pe pereti (lambriuri si piei de animale) sau uneori pe tavane, pereti albi varuiti sau dati cu lavabile pastelate si un aspect nefinisat si nelacuit al obiectelor, fara multe decoratii. Pentru unii poate parea chiar un stil auster, saracacios, chiar greoi si apasator. Dar, la nivel filosofic, daca vrei, eterna intoarcere la origini, la sat, poate avea efecte benefice asupra psihicului nostru. Liniile drepte ale peretilor si mobilelor se explica prin faptul ca, pe vremuri, cei de la sat isi confectionau singuri mobilele, cu rindeaua, ferastraul si pietrele de lustruit (ulterior au aparut smirghelul si placile abrazive de nivelat), iar cel mai simplu de taiat erau bucatile drepte. Boltele, arcadele si infloriturile erau considerate lux, si nu toti se pricepeau sa le faca.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!