Casa in stil mediteranean renovata si transformata intr-o casa de vacanta de vis

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Incarcata cu 3 secole de istorie, aceasta casa din regiunea spaniola Catalonia a fost complet restaurata si transformata in casa de vacanta perfecta, spunem noi.

Fatada piatra

Lucrarile au fost coordonate de designerul de interior Josep Curanta, foarte apreciat atat in Spania cat si in Franta pentru proiectele sale de readucere la viata a unor cladiri vechi.

Inzestrat parca cu un al saselea simt, acesta reuseste sa intrevada chiar si potentialul unor ruine, transformandu-le in locuinte pline de lumina, frumusete si caracter.

Dupa cum vom vedea in continuare, spatiile create, fie ele interioare sau exterioare, sunt si extrem de primitoare iar zidurile din piatra ce inconjoara proprietatea ofera intimitate si liniste.

Pentru ca avem o casa in stil mediteranean, nu aveau cum sa lipseasca piscina sau terasa ce se transforma in loc de luat masa pe durata sezonului cald.

Terasa piatra Masa terasa

Chiar daca este dezafectata, intr-un colt al terasei a fost refacuta si vechea fantana, protejata cu un grilaj metalic ornamental.

Terasa piatra

Pavilionul din spatele gradinii, care ofera o zona de relaxare in zona piscinei, este construit din aceleasi materiale naturale ca intreaga casa, in cel mai autentic stil mediteranean.

Piscina

Fatadele, dar si o parte dintre peretii interiori, sunt acoperite cu piatra naturala recuperata din demolari ale unor cladiri cu vechime similara, pentru a reconstitui cat mai bine imaginea originala a casei.

La interior, materialele naturale si culorile calde creeaza o atmosfera calma si relaxanta, inca din holurile casei.

Hol decorat cu piatra Hol stil mediteranean

Si, chiar daca de la o incapere la alta vom gasi materiale si texturi diferite, sau chiar variante diferite de realizare a tavanelor, totul este la locul sau si totul are sens.

Living mediteranean Detaliu living mediteranean

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Living mediteranean Living mediteranean Sufragerie casa mediteraneana Dormitor casa mediteraneana Dormitor casa mediteraneana Dormitor casa mediteraneana

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb

Obiectele de mobilier si de decor au fost alese cu multa atentie si rabdare, unele fiind lucrate manual, special pentru aceasta casa.

Dupa cum o descrie designerul, chiar daca nu este impunatoare, casa reuseste sa redea autentic splendoarea altor vremuri.

Grija pentru recuperarea vechiului caracter al casei nu a impiedicat aducerea unor imbunatatiri, profitand de tehnologia moderna.

Ferestrele si usile au fost inlocuite si extinse pentru a aduce mai multa lumina in interior, s-a renuntat la unii pereti in favoarea unor spatii interioare deschise, bucataria a fost utilata cu aparatura moderna, iar sub pardoseala traditionala din teracota, specifica caselor in stil mediteranean, s-a instalat un sistem de incalzire radianta.

In bucatarie remarcam tavanul boltit zidit din caramida, un element specific regiunii catalane, dar si mobilierul inzidit.

Bucatarie casa mediteraneana Bucatarie cu tavan boltit

Acelasi mobilier inzidit il regasim si in baie.

Baie mobilier inzidit

Vechi si nou, o combinatie magistrala de ingrediente care explica de ce proprietarii, un cuplu cu trei copii, asteapta cu nerabdare fiecare weekend pentru a-l petrece aici.

Designer de interior: Josep Curanta

Arhitect: Nuri Vidal

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!