Foisoare din lemn - modele frumoase si potrivite pentru orice gradina

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Foisoarele sunt unele dintre cele mai dorite si utile elemente ale oricarei gradini. Nu doar ca un foisor poate deveni atractia vizuala principala a gradinii, dar este locul in care va puteti aduna in sezonul cald cu familia si prietenii pentru a lua masa sau pentru a socializa si a va relaxa cat mai aproape de natura.

Foisor de gradina

Foto: ptcsystem.sk

In cele ce urmeaza vom incerca sa va inspiram cu cateva modele de foisoare realizate din lemn.

Am ales atat foisoare din lemn cu design clasic cat si unele moderne sau rustice, pentru a se incadra in peisaj indiferent de stilul casei si al amenajarii exterioare din jurul acesteia.

Si in ceea ce priveste forma am selectat o diversitate cat mai mare: foisoare rotunde, foisoare ovale, foisoare patrate, foisoare dreptunghiulare, foisoare hexagonale, foisoare octogonale, pentru a raspunde tuturor gusturilor si spatiilor disponibile.

Veti regasi foisoare acoperite cu paie, cu lemn, cu tabla, cu tigla, cu membrana bituminoasa sau chiar un foisor cu acoperis verde!

Desi este dificil sa ne pronuntam care este favoritul nostru, vom incepe cu un foisor octogonal realizat din lemn masiv de stejar, la care regasim elemente de arhitectura traditionala maramureseana, cum sunt stalpii sculptati sau acoperisul din sindrila de lemn.

Foisor acoperit cu sindrila

Constructor: Boris Home Construct

Continuam cu un foisor spatios cu forma ovala, realizat din lemn cu finisajul natur, si in care au fost amenajate doua zone distincte ce par extrem de confortabile, una de luat masa si una de relaxare. O umbrire suplimentara poate fi obinuta cu ajutorul unor draperii din material textil ce sunt rulate in partea superioara atunci cand nu sunt folosite.

Foisor oval din lemn

Foto: pinterest.com

Daca dispuneti de suficient spatiu in curte, un foisor va poate permite sa va mutati practic in aer liber, pe durata sezonului cald, asa cum este cazul acestui foisor cu structura din lemn de bambus si acoperis din paie!

Foisor din lemn

Foto: capereed.com

Iata si un mic foisor, inchis cu lemn pe doua laturi pentru a proteja de intemperii sau privirile indiscrete.

Foisor din lemn masiv

Avem si un foisor din lemn pentru o amenajare exterioara eleganta, in stil clasic.

Foisor lemn elegant

Foto: Peter A. Sellar

Daca va plac florile, puteti opta pentru un foisor din lemn cu jardiniere atasate si cu spaliere pe care se pot intinde plante cataratoare cu flori.

Foisor lemn

Foto: ptcsystem.sk

Un foisor perfect daca nu doriti sa ingraditi prea mult panorama din jur. Desigur, vatra din mijloc poate fi inlocuita cu o masa si scaune.

Foisor cu panorama

Foto: Eric Stengel Architecture

Daca doriti un foisor realizat cu resurse financiare minime si perfect integrat in natura, va propunem acest foisor cu structura din lemn iar peretii si acoperisul din crengi impletite!

Foisor impletitura crengi

O alternativa la clasicul foisor este acest umbrar cu acoperis verde, o solutie inedita dar si utila, mai ales atunci cand nu doriti sa reduceti spatiul verde in cazul unei curti mici. In partea frontala a fost amenajata si o mica gradina verticala.

Foisor cu acoperis verde

Foto: Thislefield Plants & Design

Daca tot suntem la foisoare inedite, incheiem cu un foisor realizat din lemn si avand forma unei carute cu coviltir.

Foisor caruta coviltir

Foto: pinterest.com

Speram ca cel putin unul dintre aceste foisoare sa va inspire in construirea unui colt de relaxare unic in gradina. Va asteptam cu imagini cu propriile foisoare!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!