Cum sa iti construiesti casa cu un buget limitat?

in Targuri si expozitii

Construirea casei a devenit o provocare pentru cei care doresc sa se mute de la apartament la casa, mai ales cand copii cresc si spatiul din apartament este din ce in ce mai mic.

Pretul apartamentelor este in continua crestere, iar construirea unei case este alternativa cea mai potrivita, chiar si dn punct de vedere financiar!

Insa cum procedezi atunci cand ai un buget limitat?

Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa te incadrezi intr-un buget mai mic atunci cand iti construiesti casa!

1. Nu construi mai mult decat este necesar

Casa cu buget redus

Foarte multe persoane care aleg sa isi construiasca de la zero, fac greseala de a ridica o casa mult mai mare decat ar avea nevoie in realitate.

Fac risipia de spatiu, iar asta inseamna costuri mai mari, atat din punct de vedere al materialelor si al constructiei, cat si in privinta intretinerii.

Cea mai comuna greseala este atunci atunci cand proprietarii isi construiesc camere de agrement: sala de jocuri, camere pentru nepoti, camera de relaxare, care in realitate sunt folosite de 2-3 ori pe an.

Merita?

2. Construieste inca un etaj

Casa cu buget redus

Poate ti se pare ciudat, insa atunci cand contruiesti o casa cu un etaj, te costa mai putin decat o casa cu toata suprafata la parter.

De exemplu, daca iti doresti o casa de 140 mp doar parter, asta inseamna 140 mp pentru acoperis si 140 mp fundatie.

In schimb, daca alegi o casa cu etaj, vei imparti 70 mp la parter + 70 mp etaj+ 70mp acoperis.

In concluzie, etajul reprezinta cea mai buna solutie de a reduce cheltuielile!

3. Alege constructorul potrivit

Casa cu buget redus

Un constructor nepotrivit este un om care promite si nu livreaza. Piata constructiilor este plina de asa-zisi profesionisti, buni insa, doar la vorbe. Acestia iti pot livra un produs finit departe de cel dorit sau unul incomplet fara ati prezenta motive concrete.

De aceea trebuie sa te informezi corect inainte de alegerea echipei de constructori. Alege o echipa profesionista!

4. Planifica procesul de constructive

Casa cu buget redus

Pentru a evita amanarea la nesfarsit a finalizarii constructiei si implicit costuri suplimentare, lucrarile se executa in urma unui plan de constructie.

Lipsa de coordonare a fazelor de lucru care se succed (corelarea lucrarilor de instalatii sanitare, termice, canalizare, instalatii electrice), poate duce la prelungirea termenului de finalizare a lucrarilor.

5. Pastreaza un design simplu

Casa cu buget redus

Casele patrate sau dreptunghiulare sunt cele mai ieftine, deoarece nu vei plati in plus pentru elemente de arhitectura.

Ce-i drept mergi la sigur, deoarece in cazul in care aceste elemente sunt prost executate, vei plati in plus pentru remediere si un plus de materiale.

Liniile simple nu se vor demoda, iar daca acest lucru fac ca bugetul tau sa nu fie depasit, de ce nu? Este cea mai potrivita solutie!

6. Opteaza pentru un acoperis simplu

Casa cu buget redus

Alegerea ideala este acoperisul simplu, in detrimentul celui complex, costisitor, ce poate implica riscul unor scurgeri viitoare.

Alege sisteme complete de acoperisuri din tigla metalica, tabla cutata, panouri sandwich tip tigla metalica, tigla ceramica sau tigla de beton, de la producatori de renume.

Atentie: mp la tigla metalica nu este egal cu pretul acoperisului complet, aceasta insemnand cca 60% din suma acoperisului complet.

7. Acorda importanta izolatiilor

Casa cu buget redus

O izolatie bine aleasa, te va ajuta sa economisesti energie pe termen lung si vei plati mai putin la incalzire pe timpul iernii.

Tamplaria PVC, acoperisul si sistemul de termoizolatie sunt cele 3 elemente care influenteaza cel mai mult procesul de termoizolatie al unei case.

Iti recomandam sa le alegi pe cele mai bune, chiar daca in prima faza materialele de calitate sunt mai scumpe, insa iti vei amortiza cheltuielile in timp.

Nu face rabat de la calitate in ceea ce priveste termoizolatia casei, deoarece aceasta ofera eficienta casei tale.

Online-ul este solutia cea mai potrivita in acest caz, deoarece poti obtine preturi mai bune la materiale de constructii, ca in cazul materialelor achizitionate din depozite si hipermarketuri.

In concluzie, daca urmezi cateva reguli simple de organizare si compartimentare a spatiului, iti poti construi casa mult visata cu un buget limitat mai repede decat ti-ai imaginat; important este sa INCEPI!

Sursa: Vindem-Ieftin.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!