Casa de vacanta construita din lemn masiv si inconjurata de terase - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Daca v-ati propus sa va construiti o casa din lemn masiv va invitam sa va inspirati si din una dintre cele mai frumoase si mai apreciate case pe care am prezentat-o pana acum cititorilor nostri.

Este vorba despre o casa de vacanta construita din busteni calibrati, casa conceputa cu destinatia de cabana de vanatoare dar care poate fi foarte bine utilizata si pentru locuit permanent.

Casa din lemn masiv

Exterior casa din busteni

Privind imaginile acestei case cu greu am putea sa ne decidem ce ne-a placut mai mult. De la verandele din lemn ce inconjoara casa si pana la scara interioara in forma de spirala, totul este pur si simplu minunat!

De altfel, proprietarul casei considera ca orice casa din busteni reprezinta o forma de arta si se declara fericit ca a avut sansa sa lucreze cu un constructor care stapaneste aceasta arta. Iar noi, privind imaginile alaturate, nu putem decat sa-i dam dreptate.

Casa, cu o volumetrie caracterizata prin simetrie, este structurata pe doua niveluri.

La parter avem o zona de zi spectaculoasa ce include livingul, bucataria, o mica camara si locul de luat masa.

Living casa din lemn

Zona de zi deschisa

Un bar cu doua laturi delimiteaza partial bucataria de living si de locul de luat masa.

Placarea barului cu piatra a fost o alegere inspirata, in armonie cu restul materialelor naturale folosite.

Bucataria

Bucataria

Aceeasi piatra o regasim si pe peretele ce incadreaza semineul, un alt element de atractie ce nu putea lipsi dintr-o astfel de casa de vacanta.

Semineu decorat cu piatra

Semineul, decorat cu piatra

Sufragerie

Locul de luat masa

O buna parte a zonei de zi este deschisa nu doar pe orizontala ci si pe verticala, incluzand si nivelul superior, accesibil prin intermediul unei scari interioare metalice in forma de spirala, amplasata central.

Etajul, pe langa zona centrala de tip balcon interior, mai include doua incaperi laterale in care pot fi amenajate dormitoare sau spatii de divertisment si relaxare.

La parter au mai fost dispuse si cele doua dormitoare pentru oaspeti, deservite de o baie comuna, iar pe latura opusa avem dormitorul matrimonial, ce dispune de propria baie.

Dormitor rustic

Dormitor

Dormitor rustic

Dormitor

Dormitor rustic

Dormitor

Baie

Baie

Atat la interior cat si la exterior lemnul de pin a fost pastrat natur, aplicandu-se doar tratamentele specifice protejarii lemnului si un lac incolor, lasand lemnul sa-si schimbe natural culoarea in timp, dand astfel si mai mult farmec casei. Lemnul de culoare deschisa in combinatie cu spatiile vitrate, distribuite generos in toate zonele casei, fac ca interioarele sa fie luminoase iar atmosfera calda si relaxanta.

La aceasta contribuie si obiectele de mobilier si de decor, o combinatie de piese clasice si rustice, unele cu specific vanatoresc.

Living casa din lemn

Suprafata spatiilor interioare aproape ca este dublata de verandele ce inconjoara toate laturile casei, interconectarea dintre spatiile interioare si cele exterioare facandu-se prin nu mai putin de 6 usi vitrate! Practic, fiecare camera a acestei case beneficiaza de propria terasa, ceea ce ofera un plus de intimitate si independenta oaspetilor.

Veranda din lemn

Veranda pe una dintre laturile casei

Casa este amplasata intr-o zona rurala linistita, ceea ce face cu atat mai placute momentele petrecute pe aceste terase.

Terasa din lemn

Portiune de terasa

Casa din busteni

Exterior casa din busteni

Bustenii folositi pentru construirea casei sunt cu dimensiunile de 15x25 cm, fiind imbinati intre ei in sistem "lamba si uluc" iar la colturi in "coada de randunica". Un material special a fost utilizat pentru sigilarea spatiilor dintre grinzi atat la interior cat si la exterior.

Plan parter

Plan parter

Plan etaj

Plan etaj

Arhitect: Honest Abe

Constructor: Larry Bell

Fotograf: Roger Wade

O oferta de pret pentru o astfel de casa de vacanta puteti obtine de la partenerii nostri: oferte case din lemn masiv.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!