Idei pentru un stil rustic rafinat in mobilarea si decorarea dormitorului

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

In ultima vreme, tot mai multi sunt cei care incearca sa aduca farmec si caldura in designul interior al locuintei lor prin integrarea unor elemente naturale sau a unora cu valente traditionale.

In cele ce urmeaza ne-am propus sa va prezentam cateva idei care sa va ajute in mobilarea si decorarea dormitorului astfel incat sa obtineti un stil rustic rafinat.

Dupa cum veti vedea, stilul rustic este extrem de versatil, iar combinarea sa cu aproape orice alt stil de design interior, de la cel minimalist si pana la stilul industrial, poate duce la rezultate incantatoare.

Dormitor rustic

Atmosfera rustica in dormitor - Designer: WindowWorks Design

Ce elemente rustice puteti introduce in amenajarea dormitorului?

Grinzi aparente din lemn fixate de tavan, podele din lemn, un covor sau o patura tesute din materiale naturale si cu un model traditional, corpuri de iluminat cu aspect rustic, diverse obiecte de decor din ceramica sau fier forjat si, desigur, piese de mobilier cu forme, texturi si culori naturale.

Mobila alba dormitor rustic

Mobilier din lemn masiv din colectia Seby

In ceea ce priveste schema de culori, puteti alege orice culori va plac, insa oricat de banal ar parea, cu combinatia dintre alb si lemnul natur nu veti da niciodata gres!

Mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb

Un foarte bun exemplu despre cum materialele naturale si obiectele de mobilier si decor traditionale pot fi inglobate in amenajarea unui dormitor rustic elegant am gasit in judetul Valcea, la Hanul Vatra.

Camera Hanul Vatra, mobilier pictat, covor oltenesc

Camera cu mobilier pictat, covor oltenesc. Sursa foto: Hanul Vatra

Camera la mansarda Hanul Vatra

Camera la mansarda. Sursa foto: Hanul Vatra

Puteti vedea mai multe imagini si detalii despre modul incantator in care a fost restaurata o cladire degrada citind articolul Hanul Vatra - intoarcerea la traditii. Va recomandam sa nu ocoliti Pensiunea Hanul Vatra nu doar pentru designul interior remarcabil ci si pentru curtea vasta care ofera modalitati de relaxare atat adultilor cat si copiilor si, nu in ultimul rand, pentru bucatele gustoase si sanatoase cu care isi intampina oaspetii.

Dormitor modern decorat cu lemn

Foto: Ferran Freixa. Mai multe detalii si imagini ale acestei case gasiti in articolul: Renovare casa veche folosind materiale naturale pentru un stil modern

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag

Stilul rustic merge mana in mana si cu conceptul de reciclare. Va leaga amintiri placute de vechea casa a bunicilor de la tara, ramasa goala si, poate, in paragina? Ce-ar fi sa salvati macar usa casei si sa o transformati intr-o tablie originala pentru patul din dormitor, asa cum se vede in imaginea urmatoare?

Tablie pat dintr-o usa reciclata Noptiere din butuci de lemn

Un dormitor cu elemente rustice poate fi amenajat in podul sau mansarda casei, mai ales daca acestea sunt finisate lasand structura din lemn la vedere.

Dormitor la mansarda unei case din lemn

Mai multe detalii si imagini ale acestei case gasiti in articolul: Casa din lemn cu mansarda de care te vei indragosti de indata

Piatra este un alt material ce poate fi folosit cu succes pentru a crea o atmosfera rustica, iar cel mai la indemana mod de a o introduce in decorul dormitorului este prin intermediul unui tapet ce imita piatra naturala.

Mai mule dormitoare rustice puteti vedea in galeria de imagini de mai jos. Speram sa va placa si sa va inspire!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!