Interioare luminoase intr-o casa de vacanta din lemn construita in forma de A

de Marcel Buciuman in Recomandari

Intr-una din drumetiile sale prin padurile californiene, Blythe Friedmann, designer de interior de profesie, a dat intamplator peste o cabana din lemn construita in forma de "A" si care era scoasa la vanzare, fiind deschisa publicului pentru vizitare.

Cum nu mai pasise pana atunci in acest tip de casa, curiozitatea a indemnat-o sa-i treaca pragul, iar de aici a inceput povestea casei pe care v-o prezentam in cele ce urmeaza.

Exterior casa in forma de A

Exteriorul casei era vopsit in rosu, interioarele erau intunecoase, cu finisaje neatragatoare, insa Blythe a intuit pe data potentialul constructiei asa ca a decis sa o cumpere si sa treaca la transformarea acesteia.

Avand si studii de psihologie si terapie prin arta, Blythe si-a pus in aplicare propria viziune despre spatiile de locuit, viziune care se pare ca este imbratisata de multi altii intrucat casa, inregistrata pe platforma airbnb.com, este acum asaltata de solicitari de gazduire.

Casa a suferit transformari importante. La exterior, s-a optat pentru fatade inchise la culoare care dau casei un aspect elegant modern si o integrare mai buna in peisaj. De altfel, filozofia de locuire si decorare a Blythei este de a nu rivaliza cu natura ci de a o pune cat mai bine in valoare.

Iar terasele din lemn atasate celor doua fatade vitrate asigura conectarea spatiilor interioare cu natura din jur.

Casa lemn

In designul interior vom regasi materiale si texturi naturale intr-o paleta coloristica neutra: alb, negru, gri si lemn natur.

Bucatarie casa in forma de A

Structura si compartimentarile nu au avut nevoie de interventii, pastrandu-se organizarea deschisa a spatiului din zona de zi. Mai mult, partea de la intrare este deschisa si pe verticala ocupand ambele niveluri, ceea ce, in combinatie cu fatada triunghiulara din sticla, creeaza o imagine extrem de spectaculoasa si asigura o iluminare naturala foarte buna a interiorului.

Living casa in forma de A

In schimb, grinzile aparente au fost slefuite pentru a indeparta vopseaua maro redandu-le astfel frumusetea naturala a lemnului, pusa si mai bine in valoare datorita peretilor si tavanelor care au fost vopsite cu vopsea alba, cea ce fac interioarele si mai luminoase.

De asemenea, s-a inlocuit parchetul laminat cu o pardoseala din lemn masiv. Tot din lemn masiv este si tamplaria usilor si ferestrelor, albe pe interior, negre pe exterior, exceptie facand usa de la intrarea principala, ramasa natur, asemeni grinzilor.

Living casa in forma de A

Cu siguranta, una dintre atractiile livingului o reprezinta soba tip semineu, de culoare neagra, realizand o legatura cromatica intre fatada si balustrade scarii interioare sau a balconului interior de la etaj.

Soba semineu

Insula centrala din bucatarie a fost reconditionata si decorata astfel incat sa se armonizeze cu restul decorului.

Detaliu bucatarie

Vesela a fost aleasa pentru a avea si un rol decorativ, fiind expusa vederii pe rafturile din lemn de brad montate pe peretele bucatariei.

Aceleasi rafturi le regasim si in zona scarii interioare, atat la parter cat si la nivelul superior, gazduind carti sau diverse obiecte de arta.

Scara interioara, parter Scara interioara, etaj

De altfel, la etaj a fost amenajata o zona de relaxare, cu vedere spre livingul de la parter, unde oaspetii poti citi o carte, asculta muzica sau pur si simplu lenevi in voie.

Spatiu relaxare Spatiu relaxare

In partea opusa acestei zone a fost amplasat unul dintre cele doua dormitoare si o baie dotata cu cabina de dus.

Si aici, combinatia dintre lemn si culoarea alba este la fel de rafinata si spectaculoasa, dublata de fereastra triunghiulara care ofera o perspectiva deosebita asupra naturii din jurul casei.

Dormitor mansarda Dormitor mansarda

Cel de-al doilea dormitor, dotat de asemenea cu pat matrimonial, este situat la parter, in partea din spate a casei.

Dormitor mansarda

In baia de la parter, cada cu forme clasice imbie la relaxare dupa o plimbare prin padurea din jur.

Baie casa din lemn

Accesul spre casa de vacanta se face prin intermediul unei alei din lespezi de piatra naturala, o alta alee conectand casa cu o casuta de gradina din lemn, folosita ca atelier de lucru sau pentru depozitarea bicicletelor si a diverselor unelte utile pe langa orice gospodarie.

Alee piatra naturala Casuta de gradina din lemn Exterior casa si casuta de gradina

Design interior: Blythe Design Co

Foto: Kat Alves

O oferta de pret pentru o astfel de casa de vacanta puteti obtine de la partenerii nostri: oferte case din lemn masiv.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!