Casa urbana cu curte interioara si piscina construita pe un teren ingust si lung

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Atunci cand ai la dispozitie doar 145 de mp de teren intr-o zona urbana aglomerata, proiectarea unei case nu este o sarcina tocmai usoara pentru un arhitect.

Sarcina pare insa aproape imposibila daca, in plus, terenul este ingust si lung, avand latimea, la cel mai ingust dintre capete, de numai 3 metri!

Si totusi, arhitectii de la Workshop, Diseno y Construccion au realizat un proiect care pune perfect in valoare fiecare metru patrat de teren, dupa cum se poate vedea in imaginile care urmeaza.

Curte interioara

Solutia aleasa a fost impartirea spatiului locuibil in doua corpuri de cladire, amplasate la extremitatile terenului, in timp ce spatiul dintre cele doua cladiri a fost transformat intr-o adevarata oaza de relaxare ce include piscina, o multime de plante decorative dar si picturi expuse pe zidurile ce delimiteaza proprietatea pentru a oferi proprietarilor intimitate deplina.

Casa cu curte interioara Casa cu curte interioara

De altfel, picturi si alte obiecte de arta sunt prezente in toate spatiile interioare, de aici si numele casei, Casa Picasso, datorat uneia dintre picturile renumitului artist ce este expusa intr-unul dintre cele doua dormitoare.

Designul interior imbina eleganta cu functionalitatea. S-a optat pentru spatii deschise iar culoarea alba aleasa pentru pereti si pardoseala transforma interiorul redus intr-unul ce pare mult mai spatios si primitor. La aceasta contribuie si ferestrele mari, amplasate toate spre curtea interioara, si care realizeaza o adevarata simbioza intre spatiile interioare ci cele exterioare.

Corpul principal al casei, cel de la strada, este structurat pe doua niveluri.

Primul nivel include un vestibul, livingul, locul de luat masa, bucataria, baia si scara de acces spre nivelul superior.

Living modern Living modern Bucatarie moderna Living modern Scara interioara

La etaj avem dormitorul pentru oaspeti, cu propria baie, si care se continua cu o mica terasa ce ofera o priveliste superba spre curtea interioara.

Dormitor matrimonial cu baie

Dormitorul principal a fost amenajat in corpul de cladire din spatele terenului. Acesta include un dulap inzidit dar si o baie superba, delimitata printr-un perete de sticla de o mica gradina interioara ce ofera spatiului armonie si lumina naturala.

Dormitor matrimonial Dormitor matrimonial

In baie, remarcam utlizarea aceleiasi faiante ca in cazul bucatariei.

Baie open space Baie cu gradina

Piatra ce placheaza zidurile, pardoseala din lemn special pentru exterior ce margineste piscina si vegetatia abundenta creeaza in curtea interioara o atmosfera naturala, ideala pentru relaxare.

Piscina mica

Nimic insa din ce ne-a dezvaluit aceasta superba casa nu ar putea fi macar banuit daca ar fi sa ne luam doar dupa fatada modesta a acesteia.

Fatada casa mica Proiect casa mica, parter

Proiect casa construita pe teren ingust si lung - proiect

Proiect casa mica, etaj

Proiect casa construita pe teren ingust si lung - etaj

Proiect casa mica, sectiune

Vedere laterala casa construita pe teren ingust si lung

Sursa foto: Tamara Uribe

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!