Cabana din lemn pentru o vacanta de vis in padure

de Marcel Buciuman in Recomandari

O cabana construita din lemn in mijlocul unei paduri s-ar putea sa fie mai degraba destinatia de vacanta dorita de barbati decat de femei. Totusi, cabana prezentata in cele ce urmeaza credem ca va fi la fel de apreciata de reprezentantii ambelor sexe.

Cabana cu prispa din lemn rotund

Explicatia este simpla: cabana a fost proiectata si construita chiar de catre o femeie! Iar acest lucru nici nu pare atat de greu de intuit, dat fiind farmecul aparte pe care il degaja constructia.

Dupa ce a locuit ani de zile intr-o casa din lemn construita tot de ea (pe care o vom prezenta intr-un alt articol), Rebbecca Abair, o americanca din Washington, a realizat ca mare parte a spatiului de care dispune este cel mai adesea inutil. Asa ca si-a propus sa conceapa o versiune a casei mult mai mica, pe care aproape oricine sa o poata construi cu putina ingeniozitate, munca si rabdare, totul la costuri rezonabile.

Pentru aceasta si-a folosit nu doar pasiunea pentru constructii ci si cunostintele deprinse inca din copilarie de la tatal sau, constructor de meserie, cunostinte pe care si le-a completat cu informatii din carti si reviste de profil, dar si de pe internet.

Dupa ce a gasit un teren superb, inconjurat de o padure amestecata de foioase si conifere, Rebbecca a inceput prin a construi cateva anexe. Prima a fost o mica magazie care adaposteste hidroforul si diverse unelte si care a fost realizata prin zidirea unor felii rotunde taiate din de busteni de lemn, lipite intre ele cu mortar.

Casuta de gradina busteni lemn

A urmat apoi o mica cabana, botezata Bufnita, in care a locuit in timpul cat a lucrat la cabana principala si pe care a transformat-o ulterior in casa de oaspeti.

Casa oaspeti lemn Loc dormit

Interior cabana Bufnita, cu platforma pentru dormit

Cabana principala, si aceasta botezata cu un nume inspirat de decorul natural din jur, Veverita, are dimensiunile de doar 4 metri latime si 5,5 metri lungime.

Pe intreaga lungime a fatadei principale a fost construita o prispa din lemn rotund.

Prispa lemn rotund

Cabana Veverita, cu prispa din lemn rotund

Observam ca la fiecare dintre aceste constructii s-a folosit lemnul, insa intr-o forma cu totul diferita. Elementul de legatura, cel care imprima caselor si un aer special, de poveste, sunt ferestrele si usile vopsite la exterior intr-un verde viu, asemeni copacilor din jur.

Cabana lemn

Remarcabile sunt si cosurile de fum, imbracate in piatra de rau, la fel ca soclul cabanei, pentru un aspect rustic cat mai autentic.

Cabana cu prispa din lemn rotund

Recent, cabana principala a fost extinsa pe una din partile laterale, obtinandu-se o camera suplimentara folosita ca loc de luat masa. La exterior, si acest spatiu a fost placat cu piatra de rau.

Cabana Veverita

Extensie la Cabana Veverita

In constructia, mobilarea, utilarea si decorarea caselor sale Rebecca a folosit cat de multe materiale si obiecte reciclate a putut obtine, dupa cum singura marturiseste: "gasirea produselor pentru construirea si amenajarea cabanelor mele a fost o vanatoare de comori fabuloasa pentru mine".

Pardoseala, soba, masina de gatit, parte din obiectele sanitare, corpurile de iluminat, sau piese de mobilier vechi au fost reconditionate si integrate ingenios in decorul interior.

Pentru a compensa suprafetele interioare reduse s-a folosit cat mai ingenios spatiul pe verticala.

Zona de zi de la parter este un spatiu deschis, o scara din lemn confectionata de tatal Rebbeccai permitand accesul la zona de dormit de la mansarda.

In plus, fiecare obiect pare sa aiba in egala masura un rol decorativ si unul functional, fie ca ne gandim la soba veche din font ce incalzeste intreaga cabana sau la orologiul de langa birou.

Cabana din lemn - interior Cabana din lemn - Dormitor Birou cabana din lemn Baie cabana din lemn

Chiar daca este extrem de mica, bucataria este foarte bine organizata si utilata, avand un aspect vintage dat de numeroasele piese reconditionate si incluse in realizarea mobilierului.

Cabana din lemn - bucataria

Cabana a fost construita pentru a fi insa si cat mai eficienta din punct de vedere energetic, incalzirea pe durata sezonului rece fiind realizata, dupa cum am vazut mai sus, cu ajutorul unei mici sobe, folosind lemnul uscat adunat din padurea din jurul casei.

Cabana iarna

Cabana Veverita, iarna

Peretii exteriori includ un strat de izolatie termica acoperita la exterior cu lambriuri de fatada antichizate si protejate cu lac poliuretanic, in timp ce partea dinspre interior este realizata din dulapi de lemn imbinati nut si feder si finisati cu lacuri non-toxice pe baza de apa.

montaj fatada lemn cabana

Rebbecca Abair montand fatada cabanei Veverita

Cabana cu prispa din lemn rotund

Foto: Roger Wade, Rebbecca Abair

O oferta de pret pentru o astfel de casa de vacanta puteti obtine de la partenerii nostri: oferte case din lemn masiv.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!