Profita de Craciun si fa-ti cadou un aspirator performant!

in Diverse

Craciunul reprezinta o perioada nemaipomenita nu doar ca sa le oferi surprize oamenilor speciali din viata ta, ci si tie. Prin urmare, profita de sfarsitul anului ca sa-ti cumperi un aspirator nou, care sa te ajute sa-ti mentii locuinta curata si primitoare pentru oaspetii care iti vor trece pragul casei atat cu ocazia sarbatorilor de iarna, cat si dupa. Chiar daca poate sa para un proces simplu, achizitia unui aspirator implica sa analizezi mai multe aspecte. Bineinteles, daca vrei sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Afla de ce aspecte ar fi bine sa tii cont inainte sa-ti cumperi un aspirator.

Aspirator

Sursa foto: shutterstock.com

1. Ce tip sa alegi

Daca intri pe altex.ro sau vizitezi unul dintre cele peste 100 de magazine detinute de Altex la nivel national, o sa constati ca exista foarte multe tipuri de aspiratoare: aspirator cu sac, aspirator fara sac, aspirator cu filtrare in apa, aspirator cu spalare, aspirator de mana, aspirator vertical si aspirator de geamuri. Ca sa-ti dai seama ce tip de aspirator iti doresti, fa-ti o lista cu criteriile importante pe care sa le respecte aspiratorul in cauza. Cel mai simplu pe care il poti face daca vrei sa identifici criteriile care conteaza cu adevarat pentru tine cand vine vorba de alegerea unui aspirator este sa-ti raspunzi la mai multe intrebari, cum ar fi "Vreau un aspirator cu sac sau nu?", "Am nevoie ca aspiratorul sa si spele suprafetele pe care le curata?" si "Ar fi ideal ca aspiratorul sa curete eficient si covoarele?". Cu cat iti pui mai multe intrebari, cu atat iti va fi mai simplu sa-ti alegi 5-10 criterii pe care sa le respecte aspiratorul "ideal".

2. Puterea aspiratorului

Puterea de aspirare este unul dintre aspectele esentiale pe care sa le iei in calcul daca planuiesti sa-ti cumperi un aspirator. Vei observa, in procesul de achizitie a aspiratorului, ca producatorii promoveaza diverse puteri. Pe altex.ro, de exemplu, aspiratoarele sunt clasificate, in functie de putere, astfel: sub 650 W, intre 700 W si 1.000 W, intre 1.100 W si 1.400 W, intre 1.500 W si 1.800 W si peste 1.900 W. Valorile mentionate anterior iti arata, mai degraba, cat curent electric consuma aspiratoarele, nu si ce putere efectiva de aspirare au. Daca vrei un aspirator care sa traga eficient praful si murdaria din casa ta, alege unul cu o putere de aspirare cat mai mare. Puterea de aspirare se exprima tot in wati (W), ca si puterea totala a aspiratorului. De asemenea, puterea efectiva de aspirare are valori mai mici decat puterea totala a aspiratorului.

3. Ce suprafete vrei sa cureti

Un alt aspect foarte important in ceea ce priveste achizitia unui aspirator este ce tip de suprafete iti doresti sa cureti cu el. Daca ai parchet sau linoleum in locuinta, ia-ti un aspirator care curata eficient astfel de suprafete. In schimb, daca podelele din casa ta sunt acoperite cu covoare, alege un aspirator care sa curete eficient covoarele. Ar fi bine sa stii ca multe dintre aspiratoarele care curata foarte bine murdaria si praful de pe parchet si linoleum nu sunt bune pentru covoare.

4. Ce greutate sa aiba aspiratorul

Greutatea aspiratorului este un alt care ar trebui sa-ti influenteze decizia de achizitie a aspiratorului. Exista aspiratoare foarte usoare, cum sunt produsele din categoria "Mopuri si aparate de curatat cu abur" de pe altex.ro, unde o sa gasesti si produse de tipul mop rotativ de curatat. Pe de alta parte, exista si aspiratoare foarte grele, ale caror greutati depasesc pragul de zece kilograme. Daca aspiratorul pe care o sa ti-l daruiesti de Craciun va fi utilizat si de catre altcineva in afara de tine, cu mai putina forta, ar fi indicat sa optezi pentru un dispozitiv cu o greutate mai mica.

5. Brandul aspiratorului

Daca vrei sa-ti iei un aspirator de care sa te bucuri pentru foarte multi de acum inainte, cumpara-ti unul de la un producator renumit de pe piata, cum ar fi Karcher, Philips sau Rowenta. In eventualitate in care te atrage un aspirator de la un producator necunoscut, mai bine stai departe de el. Sau, daca iti place foarte mult, documenteaza-te intens inainte sa scoti banii din buzunar pentru el.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!