Masini second hand pentru bugete eficiente

in Diverse

Atunci cand te gandesti sa iti cumperi o masina, iei in calcul cele mai bune variante, astfel incat sa obtii o oferta buna, dar si calitate. Asa cum bine stii, piata de masini second hand din Romania este bine dezvoltata, insa nu toate ofertele sunt reale: uneori ajungi sa cumperi un chilipir si apoi sa regreti, descoperind ca nu ai facut cea mai buna investitie.

Masini second hand

Sursa foto: shutterstock.com

Ca sa cumperi inteligent, este necesar doar sa tii cont de cativa factori:

Ce avantaje ai daca achizitionezi o masina la mana a doua

In primul rand, factorul pretului e decisiv. In afara de faptul ca masinile second hand sunt mai ieftine decat cele noi si nu te obliga sa te inhami la rate lunare, piata autovehiculelor este in continua schimbare, ceea ce inseamna ca preturile variaza si ele foarte mult. Te poti trezi ca iti cumperi un automobil nou nout, iar dupa un an-doi pretul acestuia coboara mult peste cat ai platit la achizitie.

In al doilea rand, te vei putea folosi mult mai rapid de masina, iar asta poate fi un plus important. Cand achizitionezi un model nou, este nevoie de multe ori sa astepti o perioada pana vei putea intra in posesia automobilului, in vreme ce in cazul unei masini second hand o poti conduce imediat ce verifici starea de functionare si te pui de acord asupra pretului.

In plus, ca avantaj vine si faptul ca pentru o masina aparuta deja de ceva timp pe piata este mai usor de multe ori sa faci rost de piese de schimb, in caz ca ai nevoie sa inlocuiesti vreo componenta.

De unde e recomandat sa cumperi autovehicule rulate

Inainte de orice, e bine ca atunci cand faci achizitia sa alegi un furnizor de incredere, de la care poti cumpara fara sa iti asumi riscuri. Asta nu inseamna ca nu poti cumpara si de la o persoana care pune un anunt pe internet, insa va trebui ca in acest caz sa faci cateva verificari in plus, pentru a te asigura ca nu dai banii pe ceva care ti se va strica imediat ce iesi pe poarta garajului.

Daca iti cauti un furnizor de incredere de autovehicvule rulate, uita-te si pe oferta de masini second hand de la Altex. Vei avea garantia ca automobilele au fost atent verificate in prealabil, asa ca nu te vor astepta surprize odata ce te urci la volan. Gasesti pe altex.ro diverse modele: fie ca iti doresti o masina second hand Dacia, fie ca preferi Renault, ai din ce alege. Reputatia companiei este o garantie a faptului ca nu vei face o investitie proasta.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand optezi pentru o masina second hand

Exista cativa factori pe care ar fi bine sa ii verifici, astfel incat sa faci o investitie buna si durabila:

Uzura masinii si numarul de kilometric

De foarte multe ori nu va exista o corelatie intre cele doua. Astfel, se poate sa cumperi un automobil ce are multi kilometri la bord, dar este foarte bine intretinut. Totul depinde, pana la urma, de grija proprietarului. Daca iti doresti o masina care nu a fost folosita in exces, poti verifica pe internet kilometrajul real, precum si istoricul datelor, in functie de seria de sasiu (VIN) a automobilului.

Urmele de uzura se pot verifica bine la volan, schimbatorul de viteza si scaunul soferului. Pedala de frana trebuie, de asemenea, sa fie in stare buna la o masina care nu a fost fortata pana aproape de limite. Tine minte sa verifici starea masinii atat pe exterior, cat si pe interior. Accidentele majore sunt cele mai usor de observat, insa cele minore au nevoie de un ochi mai atent. In cazul in care observi ca lonjeroanele din spatele barii frontale sunt ruginite sau au urme de suduri, poate fi un semn ca masina a fost lovita destul de puternic. De asemenea, daca traggerul e stramb sau indreptat, iar vopseaua nu mai e cea originala, sunt sanse mari ca masina sa fi avut accidente.

La final, verifica farurile, bara din fata si modul in care se inchid usile si uita-te dupa urmele de rugina ce par sa afecteze caroseria.

Pretul masinii, dar si consumul

Inainte de a cumpara, informeaza-te bine si fa-ti o idee asupra pietii si a pretului la care ar trebui sa ajunga masina, astfel incat sa nu platesti mai mult decat e cazul. Nu te entuziasma de chilipiruri daca nu verifici si credibilitatea persoanei sau firmei care vinde masina - un automobil foarte ieftin adus din afara tarii, ce costa incredibil de putin, iti poate face probleme cu piesele, inmatricularea sau chiar starea generala. Verifica neaparat si consumul, astfel incat sa nu scoti o avere din buzunar cand vine vorba de alimentare.

Actele masinii

Verifica daca masina pe care o achizitionezi are acte in regula si un istoric al reviziilor si al reparatiilor aduse de-a lungul timpului. Solicita cartea de service - aceasta nu ar trebui sa lipseasca si ar trebui sa fie corect completata.

Daca masina nu este inmatriculata, ai nevoie de actele necesare inmatricularii in tara. In cazul in care masina e deja inmatriculata, cere la achizitie cartea de identitate, cu folia RAR si cu talonul original. Nu uita ca ai nevoie de certificatul fiscal pentru a inscrie autovehiculul la circa financiara si la politie.

Emisiile de carbon si disponibilitatea pieselor de schimb

Verifica tipul de motor inainte de a face achizitia - e indicat sa cumperi o masina care nu are un grad ridicat al emisiilor de carbon, astfel incat sa nu poluezi mediul inconjurator si sa nu platesti o taxa anuala ridicata. Evita masinile mai vechi, cu norme de poluare Euro 4, 3 sau 2. Pe altex.ro gasesti modele de masini second hand cu Euro 5 si Euro 6, in care merita sa investesti.

In privinta pieselor de schimb, e bine sa alegi o masina care se poate intretine fara prea mult efort si la care piesele pot fi gasite usor in magazine sau pe internet.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!