Casa confortabila cu un singur nivel, decorata modern cu piatra si lemn - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Proiectul prezentat in continuare este cel al unei case confortabile al carei design, in ciuda formei clasice si a materialelor naturale folosite la finisarea fatadelor, este mai aproape de caracteristicile stilului modern.

Casa moderna

Casa este conceputa pe un singur nivel si are o forma compacta, cu un acoperis simplu, ceea ce reduce mult costurile si timpul de finalizare a constructiei. Mai mult, proiectul se pliaza foarte bine pe cerintele unei cladiri eficiente din punct de vedere energetic, putand fi reduse astfel semnificativ si costurile ulterioare de intretinere si functionare ale casei.

La exterior casa arata fenomenal, chiar daca alaturarea unui numar atat de mare de materiale la finisarea fatadelor poate parea riscanta. Arhitectii au gasit insa un raport optim intre suprafetele acoperite cu lemn, piatra, tencuiala sau panouri compozite, transformand aceasta varietate de texturi si culori intr-un pariu castigat. Iar peste toate acestea, la propriu chiar, au asezat o invelitoare metalica ce intregeste perfect stilul arhitectural al casei.

Valoarea casei este sporita de garajul atasat, al carui acoperis plan este prelungit pentru a proteja intrarea principala dar si pentru a adauga mai mult efect vizual fatadei dinspre strada.

Fatada casa moderna

Proiectarea acestei case s-a facut cu gandul la confort. Astfel, s-a decis amplasarea tuturor spatiilor pe un singur nivel, evitandu-se scarile care duc de regula spre dormitoarele de la etaj si care pentru multi reprezinta o corvoada. Cu toate acestea zonele de zi si de noapte au fost clar marcate si delimitate oferind liniste si intimitate locatarilor.

Interioarele sunt spatioase, fara a fi insa exagerate. Impresia de spatialitate este amplificata datorita ferestrelor mari care lumineaza generos incaperile, integrandu-le totodata cu spatiile exterioare, casa fiind inconjurata de o gradina si terase frumos amenajate.

Exterior casa moderna Exterior casa moderna - noaptea

Tot pentru a crea mai mult spatiu s-a optat pentru o zona de zi deschisa ce cuprinde livingul, locul de luat masa si bucataria. Aceasta din urma include si o mica camara, lucru apreciat, cu siguranta, de orice gospodina.

Living casa moderna Sufragerie casa moderna

Designul interior este modern, elegant, cu o paleta de culori neutra, condimentata insa pe alocuri cu accente de galben pentru a incalzi si insufleti atmosfera.

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Living casa moderna Bucatarie casa moderna

Zona de noapte este compusa dintr-un dormitor cu pat matrimonial, ceva mai spatios, separat prin baia dotata cu cada si dus de cele doua camere destinate copiilor.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb

La confort contribuie si numeroasele nise si dulapuri care au fost prevazute si care permit o buna organizare o tuturor obiectelor necesare intr-o casa.

De asemenea, camera tehnica amplasata intre vestibul si garaj ofera atat spatii de depozitare cat si un acces facil spre garaj.

Proiect casa moderna pe un nivel

Proiect casa moderna pe un nivel

Suprafete interioare

1. vestibul 4,61 mp
2. hol 7,1 mp
3. bucatarie 10,98 mp
4. camara 1,18 mp
5. dining 13,76 mp
6. living 22,45 mp
7. garderoba 3,14 mp
8. baie 3,05 mp
9. coridor 7,69
10. dormitor matrimonial 16,27 mp 11. dormitor 11,57 mp 12. dormitor 11,57 mp 13. baie 7,21 mp
14. camera tehnica 8,79 mp
15. garaj 25,34 mp
Casa moderna - plan amplasare teren

Plan amplasare in teren

Dimensiuni minime recomandate teren: 21,80 x 26,5 m

Suprafata utila: 120,58 mp

Pret estimat constructie: 70.000 euro

Arhitect: ARCHIPELAG Design Studio

Sursa informatii si foto: extradom.pl

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!