Ce electrocasnice sunt necesare in bucatarie?

in Recomandari

Electrocasnicele sunt motorul bucatariei tale. Acestea au evoluat foarte mult in ultimii ani prin adaugarea de noi functii si imbunatatirea performantelor, dar si modificari in ceea ce priveste dimensiunea si culoarea, totul pentru a se integra mai usor si a ocupa un spatiu mai redus in bucatarie.

In articolul de fata Altex iti propune o serie de recomandari de care sa tii cont in alegerea electrocasnice pentru bucatarie. Cele mai uzuale electrocasnice mari intr-o bucatarie sunt: masina de spalat vase, frigiderul, aragazul si hota decorativa, cuptorul electric si cuptorul cu microunde.

Inainte de a porni in cautarea lor, stabileste-ti bugetul pe care esti dispus sa-l cheltui, caracteristicile de care ai nevoie si cat de performante vrei sa fie. O alta idee ar fi sa te documentezi asupra modelelor existente pe piata si a principalilor furnizori.

Alegerea masinii de spalat vase

Masina de spalat vase a devenit un element indispensabil in orice gospodarie. Exista 3 tipuri de masini de spalat vase pe piata:

  • masini de spalat vase independente (nu au nevoie sa fie montate in cadrul unui mobilier);
  • masini de spalat vase inorporabile (acestea pot fi incorporate in cadrul mobilierului din bucatarie);
  • masini de palat vase compacte (au o inaltime mai mica, sunt asemanatoare cuptoarelor cu micorunde si pot fi pozitionate pe blatul de bucatarie).

Masinile de spalat vase sunt clasificate si in functie de latime (pot avea 45 cm sau 60 cm) si in functie de tipul de incorporare (total sau partial incorporabile). Acestea sunt un must-have in bucatariile moderne deoarece ocupa un spatiu redus si sunt foarte eficiente.

Cand alegi o masina de spalat vase incorporabila trebuie sa tii cont de:

  • Numarul de programe. Este foarte important ca aceasta sa dispuna de programe care sa satisfaca nevoiel tale - de la pahare si farfurii murdare pana la cratite sau oale cu mancare arsa. Este indicat sa aiba un minim de 6 programe de spalare si sa existe programe mixte care sa spele vasele murdare la un loc.
  • Capacitatea de programe. Aceasta caracteristica este foarte importanta deoarece se refera la cantitatea de articole pe care o poate suporta masina. Exista modele care au intre 6 si 15 seturi de spalare.
  • Consumul de apa si energie. Masina de spalat vase trebuie sa fie din clasa energetica A, clasa care presupune un consum redus de apa si energie (o clasa energetica superioara va face diferenta).
  • Brate de pulverizare a apei. Ca sa fii sigur ca va fi curatata toata murdaria, alege o masina cu cel putin 2 brate.
  • Tipul detergentului. Este foarte important sa folosesti detergent special conceput pentru masinile de spalat vase, insa o cutie te tine o perioada destul de lunga (pe altex.ro vei gasi diverse consumabile pentru masini de spalat vase).

In materie de masini de spalat Altex iti recomanda masina de spalat vase incorporabila Whirlpool WRIC 3C26, care dispune de 14 seturi, 8 programe de spalare si face parte din clasa energetica A++ ceea ce presupune un consum de apa si energie mai redus. Este o masina performanta, cu tehnologia al 6-lea simt, cos cu inaltime ajustabila si cicluri de spalare variate (prespalare, delicate, eco, zilnic, intensiv sau start intarziat).

Masina de spalat vase incorporabila de la Beko DIN26410 are o capacitate de spalare generoasa (14 seturi) potrivita pentru mesele in familie si o singura spalare pentru toata vesela. Aceasta economiseste timp si energie cu inovatia TrayWash, iar bratul pulverizator mai robust va asigura curatarea eficienta a vaselor.

Mai multe informatii despre electrocasnice necesare in bucatarie gasesti si in articolul dedicat alegerii eletrocasnicelor mici si mari.

Electrocasnice bucatarie

Sursa foto: shutterstock.com

Alegerea aragazului si hotei

In prezent, in categoria masinii de gatit exista mai multe variante. Ai la dispozitie aragazul, o plita sau un cuptor, in functie de stilul bucatariei tale. Aragazul este o varianta accesibila si se gaseste in 2 variante: pe gaz si electric. Un risc al aragazelor cu gaz este ca nu poate fi controlat dupa bunul plac si se inalzesc mai greu decat cele electrice. Diferenta dintre aragaz, cuptor si plita e ca cele din urma fiind incorporabile se integreaza mai usor intr-o bucatarie si ocupa spatiu mai putin.

Cuptoarele incorporabile pot fi clasificate in functie de tipul de aparat (electric, cu gaz sau cu abur) si de functiile disponibile. Avantajul acestora este functia de autocuratare, care poate fi prin abur, catalitica sau pirolitica. Functia de autocuratare catalitica are ca scop descompunerea grasimii si murdariei astfel ca tu nu trebuie sa faci nimic. Autocuratarea pirolitica presupune incingerea cuptorului la o temperatura ridicata pentru ca depunerile de alimente sa se transforme in cenusa, care ulterior pot fi indepartate cu o laveta. Autocuratarea cu aburi e un proces foarte simplu care implica activarea unui program special de aburi.

La orice masina de gatit vei avea nevoie de o hota care poate fi decorativa, telescopica sau traditionala. Trebuie sa ai in vedere ca hota traditionala se monteaza deasupra aragazului, hota decorativa are un design modern si ocupa spatiu redus, in timp ce hota telescopica este foarte ergonomica si adaptabila oricarui spatiu. In momentul in care iti vei alege o hota trebuie sa tii cont de dimensiunea, distanta fata de aragaz si departarea de geam.

In ceea ce priveste hotele, Altex iti recomanda 2 modele, accesibile ca buget si foarte eficiente:

Hota telescopica Beko CTB 6407X are un design modern si este perfecta pentru o bucatarie de dimensiuni reduse. Modul de functionare al hotei este mai silentios, comparativ cu altele, iar capacitatea de absorbtie mai mare iti permite sa te bucuri in liniste de mancare.

Hota Whirlpool AKR 469 IX este o hota electrica de perete care se integreaza usor in mobilierul bucatariei. Are un design modern si este dotata cu tehnologii care asigura evacuarea rapida a mirosurilor neplacute, cu consum rezonabil de energie. Este un model silentios, cu o putere de ventilatie maxima de pana la 271 mc/h.

Alegerea aparatului frigorific

In alegerea aparatului frigorific trebuie sa tii cont de:

Tipul de produs. Exista mai multe tipuri de aparate frigorifice. Trebuie sa-ti dai seama ce se potriveste nevoilor tale, adica vrei mai mult spatiu, functii variate, eficienta energetica etc. Pe piata vei gasi modele variate precum combine frigorifice, frigidere, frigorifice incorporabile, side by side etc.

Sistemul de racire. Exista doua variante: cel conventional (asigura dezghetarea automata) si cel No frost, o solutie de racire mai moderna.

Criterii aditionale. Aici trebuie sa ai in vedere consumul de energie (ideal sa fie unul cat mai mic) si functile speciale.

In ceea ce priveste aparatele frigorifice Altex iti recomanda:

Combina frigorifica Beko DBK386WDR+ are un design modern si este dotata cu tehnologii performante (cum ar fi auto deforst sau safety glass). Functia speciala Active Fresh Blue Light mentine efectul de fotosinteza prin lumina albastra, permanent activa in interior. Vei mai regasi Voice Recorder (posibilitatea de inregistrare a mesajelor), Water Dispenser (asigura apa rece si proaspata la o simpla apasare) si usi reversibile.

Combina frigorifica Whirlpool WTNF 92O KH este dotata cu tehnologia 6th sense care detecteaza si recupereaza variatiile de temperatura. Sistemul de racire No Frost si functia de Fresh Box asigura conditii optime pentru pastrarea proaspata a alimentelor tale.

Frigider cu 2 usi Duo Cooling No Frost GRUNDIG GDN 17920 FX vine cu tehnologii care iti vor face viata mai usora. Tehnologia Duo Cooling asigura dezghetarea automata si distribuirea uniforma a tempertaurii si umiditati pentru a impiedica amestecul mirosurilor, iar tehnologia Full Fresh + garanteaza prospetimea legumelor si fructelor. Pe langa acestea mai este dotat cu alte tehnologii care au ca scop sa-ti ofere o experienta unica de utilizare.

Electrocasnicele sunt un must-have in orice bucatarie. Partea buna e ca ai la dispozitie modele variate care se adapteaza tuturor tuturor gusturilor si bugetelor. Astfel, indiferent daca vrei sa-ti echipezi bucataria intr-un stil modern sau traditional te asteptam pe altex.ro pentru a descoperi ofertele la electrocasnice mari si a alege din cea mai variata gama de produse.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!