Incalzeste-te cu aerul conditionat

in Recomandari

In general, atunci cand te gandesti la aerul conditionat, il asociezi cu vara: ne-am obisnuit sa ne racorim casele cu acesta, dar nu ne bazam foarte mult pe functia de incalzire, care ramane uneori necunoscuta si nefolosita de proprietarul aparatului. Totusi, iti dam o veste care te va bucura: daca detii sau planuiesti sa achizitionezi o astfel de solutie de climatizare, vei descoperi nu doar ca incalzeste rapid camera, ci si ca vei avea un consum mai scazut de energie in cazul functiei de incalzire, fata de cea de racire.

Incalzire cu aer conditionat

Desi poate nu ai crede, toamna este anotimpul ideal pentru instalarea unui aparat de aer conditionat: din punct de vedere al conditiilor tehnice, sezonul de varf e incheiat, iar montarea se poate face pe indelete, din moment ce instalatorii au totul la indemana si se pot concentra pe ceea ce fac, servindu-te rapid. In ceea ce priveste prognoza meteo, nu risti fenomene extreme, deci vremea este si ea prielnica instalarii.

Specialistii de la Altex iti explica de ce, dincolo de aceste aspecte tehnice, un aparat de aer conditionat iti poate imbunatati considerabil viata in perioada sezonului rece:

Eviti variatiile de temperatura si umiditatea atmosferica

Toamna e anotimpul in care temperatura se schimba brusc, trecand de la caldura la frig si invers, de la o zi la alta. Organismul uman, obisnuit cu temperaturile calde din timpul verii, va avea de suferit din cauza gradelor care urca si scad in termometre: simti mai multa oboseala, te concentrezi mai greu si dormi mai prost, ba chiar risti sa racesti destul de des.

Aerul conditionat te ajuta sa mentii in locuinta o temperatura constanta si sa te incalzesti rapid in serile racoroase. Daca locuiesti cu chirie sau intentionezi sa schimbi pozitia aparatului, iti recomandam sa achizitionezi un aer conditionat portabil, pentru o mai mare mobilitate.

Ca sugestie, aerul conditionat de la Vortex vine si in versiunea portabila si detine functii de timer si sleep mode, pentru un raport optim al consumului in raport cu incalzirea.

Asiguri nivelul optim de umiditate in locuinta

Umiditatea atmosferica e si ea crescuta in timpul toamnei, inclusiv la nivelul incaperilor din casa, iar efectele sale negative asupra sanatatii pot fi multiple: astm, alergii, bronsite sau micoze.

Aici intervine functia de dezumidificare a aerului conditionat, care va pastra cantitatea normala de vapori de apa in camera, ajutandu-te astfel sa traiesti intr-un mediu sanatos. Aerul conditionat Beko, de exemplu, are o astfel de functie si, in plus, asigura incalzirea camerei, chiar daca afara sunt temperaturi de pana la -10C.

Incalzesti casa rapid si la pret redus

Poate nu stiai, dar aerul conditionat se poate dovedi o solutie convenabila si din punct de vedere financiar, datorita functiilor de control si reglare a temperaturii. Alege un aparat cu tehnologia 6th sense, precum aerul conditionat de la Whirlpool: acesta detecteaza temperatura camerei, controland fluxul de aer chiar si atunci cand dormi, astfel incat sa te bucuri si toamna de caldura, fara sa scoti multi bani din buzunar. Cu acest tip de aparat poti economisi pana la 20% la facturile de electricitate.

Odata cu evolutia tehnologiilor de climatizare, o casa confortabila in orice perioada a anului nu mai e doar un vis, ci o realitate.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!