Sfaturi practice pentru gradina ta

in Ghid Practic Gradina

Indiferent de anotimp, aspectul gradinii tale conteaza. Cei pasionati de gradinarit stiu cat de important este sa ai instrumentele potrivite pentru amenajarea si ingrijirea gradinei. Pe langa traditionalele ustensile, care se regasesc in arsenalul unui gradinar (mistrie, lopata, cleste si nelipsitele manusi), toamna sunt foarte utile fierastraiele cu lant.

Drujbe electrice

Pentru ca dorim sa fim alaturi de tine in amenajarea gradinii tale, venim cu o serie de propuneri in ceea ce priveste tipurile de fierastraie existente, precum si beneficiile acestora. Pentru aceste activitati pot fi folosite si fierastraiele cu lant, existand 3 variante, in functie de nevoile proiectelor tale: cu benzina, electric si fara fir (cu acumulator).

Fierastraie cu lant cu benzina (motofierastrau/drujba)

Motofierastraiele (drujbele) sunt folosite atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Cei mai multi aleg drujbele pentru uz casnic, pentru ca sunt mai mici, usor de folosit si mai economice decat cele profesionale. In gradina, acestea sunt extem de folositoare pentru taierea pomilor mici din curte, crengilor moarte, varfurilor copacilor sau crengile care risca sa cada. Motofierastraiele pot fi folosite si in mod artistic, la decorarea gardurilor vii sau taierea lemnelor pentru foc, in cazul in care detineti o centrala termica pe lemne

Motofierastraiele sunt cele mai puternice, cu un impact minim asupra mediului si cu o gama larga de lame (dimensiuni diferite), dar necesita benzina si ulei. Desi sunt cele mai galagioase si grele si functioneaza pe baza de benzina si ulei, acestea sunt cele mai potrivite pentru lucrari mai grele, cum ar fi taierea unui copac.

Un astfel de fierastrau cu lant pe benzina (motofierastrau), care poate fi utilizat in orice gospodarie este HEINNER VMF001, elementele care il recomanda fiind puterea de 2200 W, lama lunga de 50 cm si pretul foarte accesibil. Este un produs recomandat pentru gospodarii si uz ocazional, in jurul curtii, sau pentru taierea lemnelor, a pomilor de dimensiuni mici/medii. Un mare avantaj al acestui produs este lama lunga, care poate fi utilizata, la nevoie pentru taierea lemenlor si a copacilor mai grosi.

Fierastraie cu lant electric

Fierastraiele cu lant electric sunt usoare si nu necesita combustibil, dar de obicei necesita un cablu de alimentare. Sunt cele mai potrivite pentru sarcini usoare si generale, cum ar fi taierea crengilor sau toaletarea arborilor. De obicei pornesc usor, sunt silentioase, au un nivel redus de intretinere si pot fi mai ieftine decat cele cu motor termic.

De exemplu, fierastraul electric cu lan BLACK & DECKER vine cu o putere de 1800W si o viteza lant (m/s) de 12.5 si o lama lunga de 35 cm. Acesta este un instrument ideal pentru sarcinile de taiere mai mari, intrucat gradul de siguranta este destul de ridicat datorita prezentei sistemului de franare cu lant care intrerupe alimentarea in cazul in care lantul se rastoarna. Sistemul anti-vibratii si manerul din cauciu il fac usor de utilizat, pe o perioada lunga de timp.

Fierastraie cu lant fara fir

Fierastraiele cu lant fara fir sunt alimentate de un acumulator reincarcabil si pot atinge diferite niveluri de putere, in functie de model, fiind comparabile cu fierastraiele cu lant electric, in ceea ce priveste puterea. Pe langa faptul ca sunt usoare, nu sunt necesare cabluri de gaz, ulei sau pelungitoare si au o mobilitate nelimitata.

Indiferent de dimensiunea proiectului tau, toamna aceasta iti poti alege un ajutor de nadejde pentru amenajarea gradinii tale. Fie ca vrei sa ai grija de aspectul copacilor din gradina ta sau ai un proiect de modelare mai complex, ai posibilitatea de a alege fierastraul care se potriveste nevoilor si bugetului tau. Pentru mai multe modele te invitam sa ne vizitezi pe altex.ro!

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!