Cum sa mobilezi ieftin o garsoniera!

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Lipsa spatiului este probabil cea mai mare problema ce trebuie depasita atunci cand amenajam o garsoniera. Provocarea este cu atat mai mare daca ne propunem sa realizam si o amenajare cat mai ieftina.

Pentru aceasta este necesar sa alegem piese de mobilier cu un design care sa ofere functionalitate maxima pe o suprafata ocupata minima.

Tot mai multi producatorii de mobilier vin in intampinarea clientilor cu oferte de mobilier multifunctional care ii vor ajuta nu doar sa economiseasca spatiu ci si sa reduca numarul de piese de mobilier cumparate, rezultand si o economie importanta la bugetul total al amenajarii.

Sa luam insa pe rand toate cele 4 zone indispensabile unei locuinte moderne: zona de zi, zona de noapte, zona de gatit si zona de igiena. Intr-o garsoniera, primele doua dintre aceste zone se suprapun si interfereaza adesea cu cea de a treia.

Intr-o zona de zi, cea mai mare consumatoare de spatiu este canapeaua. Acelasi lucru il putem spune, pentru zona de noapte, despre pat.

O canapea extensibila va prelua ambele functionalitati, dovedindu-se solutia eleganta si comoda in timpul zilei, cand vei putea urmari relaxat emisiunea favorita la TV sau vei putea socializa cu prietenii, iar in timpul noptii se va transforma intr-un pat matrimonial confortabil.

Pentru a optimiza si mai mult spatiul limitat puteti alege o canapea fara brate.

O alta optiunea poate fi o canapea extensibila sau un coltar extensibil cu lada de depozitare, atat de utila pentru a adaposti lenjeria de pat in fiecare dimineata, atunci cand garsoniera trebuie sa se transforme din zona de noapte in zona de zi.

Odata problema canapelei-pat rezolvata, va trebui sa treci la alegerea unui set de mobila pentru living. Noi iti recomadam mobila modulara care, pe langa faptul ca iti permite o amplasare cat mai flexibila in spatiul de care dispui, va face si ca garsoniera ta sa para mai putin incarcata decat daca ai folosi un corp de mobilier masiv.

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb

O masuta de cafea multifunctionala se poate dovedi extrem de utila pentru zona de living.

Continuam propunerea de mobilare ieftina a garsonierei cu zona de gatit, care va trebui sa includa si o zona, oricat de minimala, pentru luat masa.

Pentru aceasta din urma va recomandam o masa extensibila cu nu mai putin de 3 dimensiuni:

  • Cand nu este deloc folosita masa se pliaza si se poate aseza langa un perete ocupand un spatiu minim.
  • Extizand doar una dintre lateralele mesei aceasta poate fi folosita ca blat de lucru, loc de luat masa sau chiar masa de birou.
  • Iar cand aveti oaspeti, extizand si cealalta laterala a mesei, aceasta poate primi in jurul ei chiar si 8 persoane.

Picioarele dotate cu role permit manevrarea si extinderea cu usurinta a mesei de catre o singura persoana.

Exista astfel de mese, chiar daca nu la fel de ieftine, care dispun si de spatiu de depozitare pentru diverse lucruri utile in orice locuinta. Astfel, daca optati si pentru scaune pliante, acestea se pot depozita in interiorul mesei.

Iata si un model de scaun pliant cu sezutul tapitat, realizat din lemn masiv si disponibil in mai multe variante de culoare.

Puteti insa renunta la scaune in favoarea unui set de taburete prevazute cu spatii de depozitare, taburetele mai mare putand fi folosit si ca masuta de cafea in zona de zi.

In ceea ce priveste mobila din bucatarie, va propunem un set de mobilier compact, ce se poate amplasa pe un singur perete si care ofera zone de depozitare generoase.

Incheiem propunerea de mobilare ieftina a garsonierei cu un dulapior ce isi poate gasi locul si utilitatea chiar si intr-o baie mica, putand insa fi foarte folosit si in bucatarie, living, birou sau camera copiilor. Dulapiorul este disponibil in mai multe combinatii de culori.

Desigur, cea mai buna optimizare a spatiului o puteti obtine realizand intregul mobilier la comanda, exact pe dimensiunile spatiului disponibil si pe necesitatile voastre. Aceasta varianta s-ar putea insa sa nu mai fie chiar atat de ieftina.

Iti recomandam totusi sa arunci o privire la amenajarea ingenioasa, cu mobilier la comanda, a unei garsoniere de doar 22 mp, aici.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!