Apartamentul LEGO, un design interior modern plin de veselie si culoare

in Targuri si expozitii

Pasiunea pentru LEGO a proprietarilor a constituit punctul de plecare a inca unei amenajari deosebite realizata de arhitectii de la Miso Architects, un apartament cu doua dormitoare situat intr-un bloc nou din Bucuresti.

Amenajare apartament LEGO - livingul

Colaborarea cu proprietarii

- Informatii despre proprietari / Carui tip de proprietar i se adreseaza locuinta?

Apartamentul Lego este o locuinta care se poate adresa prin structura si pozitia sa oricarei categorii de proprietari: are o suprafata generoasa, o compartimentare optima din punct de vedere al delimitarii zonei de zi de cea de noapte si o gradina spatioasa, tinand cont de amplasarea intr-o zona foarte buna a orasului. Proprietarii amenajarii sunt o tanara familie din Bucuresti cu un baietel de 8 ani, acesta fiind fericitul utilizator al camerei Lego.

- Cum a ajuns beneficiarul sa colaboreze cu firma Miso Architects? Cum v-ati cunoscut si cum a decurs colaborarea?

Beneficiarii ne-au contactat in urma unei cautari pe internet, le-a placut portofoliul nostru si au apelat cu incredere la serviciile noastre. Colaborarea a decurs foarte natural, am comunicat foarte bine cu intreaga familie, iar feedbackul final a fost unul pozitiv.

- In ce stadiu a fost preluat proiectul si ce modificari de compartimentarea interioara ati facut?

Am preluat apartamentul in stadiu finalizat si curat, cu parchet si peretii vopsiti alb, baile erau finisate si echipate, acestea au necesitat doar interventii punctuale din partea noastra. Nu am realizat nici un fel de modificari de compartimentare, partea de santier a presupus doar cateva completari la instalatia electrica, raschetarea parchetului si vopsirea peretilor de accent.

- Ce si-a dorit beneficiarul de la aceasta amenajare?

Beneficiarii si-au dorit o locuinta primitoare, functionala (cu utilizarea optima a spatiilor de depozitare) si foarte vesela, cerinta lor a fost sa compunem un cadru ideal pentru adunarile familiei si ale prietenilor, precum si pentru dezvoltarea celui mic.

- A existat un proiect initial pe care l-ati propus beneficiarului? ati mers impreuna la achizitionarea mobilierului si accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clientilor ca de fiecare data, pornim de la nevoile si dorintele acestora si le transpunem in mediul virtual sub forma unui proiect in plan si in 3D, astfel incat ei sa poata vedea simularile propuse si sa le putem discuta inainte sa ne apucam de partea de implementare.

Ulterior am facut impreuna vizite la cei mai importanti furnizori pentru a alege materialele, texturile si culorile care urmau sa compuna rezultatul final mult asteptat.

Descrierea proiectului

- In ce stil este decorul?

Apartamentul Lego inglobeaza intr-un design modern contemporan, finisaje si texturi deosebite in culori vesele, avand doua elemente cheie care guverneaza decorul: piesele lego in camera celui mic si hexagoanele in zona de zi.

- De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatica?

Stilul a fost dictat de culorile preferate ale beneficiarilor (albastru si galben) si de pasiunea lor pentru jocul Lego, cu aceste informatii la bord am construit pas cu pas conceptul amenajarii pana in cele mai mici detalii. Am tinut cont de la inceput de cateva elemente pe care le-au dorit integrate in noua locuinta: tablouri, compozitia organica de pe peretele holului, perne si decoratiuni.

- Ce finisaje s-au folosit, de unde au fost ele achizitionate?

In privinta finisajelor de accent folosite, se remarca prin forma si originalitate hexagoanele micute din zona blatului de bucatarie achizitionate de la Progetto Casa, care au reprezentat o adevarata provocare pentru echipa de implementare in momentul montajului. Acestea sunt asezate pe un fundal de vopsea galben solar, un finisaj rezistent in spatii umede cumparat de la Benjamin Moore.

Un efect deosebit prin textura si reflexiile sale, este dat de tapetul textil cu care a fost imbracat cel mai lung perete al livingului, acesta a fost comandat din USA prin Decora House.

Din punct de vedere al finisajelor textile, am ales sa imbracam livingul cu draperii si perdele avand o textura cat mai apropiata de cea naturala a inului, iar in dormitoare am optat pentru storuri dintr-un material moale si placut; toate au fost realizate pe comanda impreuna cu firma Stillise.

- Descrierea incaperilor

LIVING CU DINING

Zona de zi este compusa din cateva subzone functionale, care se completeaza coerent si formeaza un loc ideal pentru toata familia. In tot acest spatiu ne-am jucat cu forma hexagonala integrata in diferite materiale, texturi si culori.

Amenajare apartament LEGO - livingul

Am delimitat livingul printr-o canapea in L intr-o forma terna gri deschis, inconjurata de forme hexagonale in culori vesele la nivelul covorului si a pieselor decorative cu licheni de pe perete. Aceasta are ca fundal, tapetul textil cu mici reflexii elegante, care aduce un plus de lumina si eleganta camerei.

Biblioteca, piesa inspirata dintr-un concept celebru al designerului Filip Janssens, este formata din cutii inchise si deschise de diferite dimensiuni, frumos suprapuse si imbinate. Aceasta a fost realizata pe comanda, la fel ca restul mobilei personalizate, impreuna cu colaboratorii nostri de baza de la Movi Design.

Biblioteca

Fotoliul turquoise de la Evambient, element plin de culoare si personalitate, completeaza cuartalul livingului si stabileste legatura cromatica cu restul amenajarii.

Zona de luat masa este marcata printr-un portal in forma de bancuta, pe spatele caruia am utilizat burete decorativ de diferite grosimi (achizitionat de la Elegance Decor), pentru a obtine un joc de adancimi si umbre strategic iluminat. Pernele tapitate ale bancutei si scaunele mesei de dining completeaza cromatic intreaga scena si formeaza o zona ideala pentru intreaga familie. Atat masa, cat si scaunele (a caror cusaturi pe spate sunt tot sub forma de hexagoane) au fost comandate de la magazinul The Home si importate din tarile designului scandinav.

Dining apartament LEGO

Corpurile de iluminat propuse joaca ca de fiecare data un rol crucial in amenajarile noastre, in acest caz am ales piese deosebite si moderne, preponderant de culoare alba si cu linii rotunde, achizitionate de la Luminna.

Amenajare apartament LEGO - livingul Livingul Amenajare living apartament LEGO Hol apartament LEGO

BUCATARIE

Piesa de accent in aceasta bucatarie moderna este mozaicul format din hexagoane de 4 culori imbinate armonios pe un fundal galben solar. Hota decorativa de la Elica, completeaza acest decor, fiind in sine o piesa de design.

Amenajare bucatarie moderna

Bucataria este astfel compartimentata incat sa inglobeze toate functiunile necesare si sa permita un blat de lucru cat mai generos. Din punct de vedere cromatic am ales un design mereu de actualitate, imbinand albul mobilierului cu o nuanta de lemn deschisa, pastrand culorile de accent la nivelul finisajelor. Electrocasnicele alese sunt fie incastrate, fie albe si cu un design care sa permita o prezenta subtila si o atingere tehnologica.

Amenajare bucatarie moderna

DORMITOR MATRIMONIAL

In dormitor am dorit sa realizam un ambient relaxat si placut, cu iz de vacanta si aer marin. In primul rand am uniformizat inaltimile diferite ale tavanului, camera fiind traversata de o grinda robusta, si am adus totul la acelasi nivel printr-un tavan extensibil (achizitionat de la Stretch Systems), care in timpul zilei este o prezenta neutra, iar seara ilumineaza puternic si uniform zona de deasupra patului matrimonial. Tablia acestuia sugereaza un nou joc de adancimi si lumini, fiind realizata din module independente tapitate, cu linii de benzi led inserate in zone de accent. In aceasta incapere ne-am jucat cu multiple surse de lumina, unele ambientale, altele de accent sau functionale, pentru a stabili mai multe scenarii de utilizare a intregii compozitii.

Dormitorul matrimonial

Tinand cont de suprafata destul de mica a incaperii si de dorinta beneficiarilor de a utiliza maxim spatiul, am realizat pe comanda un dulap de tip dressing pe toata lungimea peretelui, pe usile caruia am aplicat oglinzi, astfel incat sa marim vizual incaperea si sa sporim aportul de lumina naturala.

Dormitorul matrimonial

DORMITOR COPIL

Pasiunea pentru LEGO a generat intregul concept pentru aceasta camera si in final numele proiectului nostru. Piesa de mobilier principala este de tip multifunctional: inglobeaza un pat suspendat deasupra unei vaste zone de depozitare, aceasta integrand dulapul de haine al celui mic cu multiple tipuri de spatii. Atat usile cat si sertarele din cadrul acestei compozitii respecta proportiile si culorile originale Lego, acesta fiind una dintre provocarile principale ale proiectului. De asemenea, am ales sa realizam manerele prin frezari subtile ale cercurilor, astfel incat sa nu afectam imaginea de ansamblu. Regasim aceleasi detalii si proportii, si in bancuta cu spatii de depozitare de-a lungul peretelui, precum si in masa de lucru a celui mic.

Amenajare camera copil Amenajare apartament LEGO - camera copil

In aceasta camera am avut de rezolvat aceeasi situatie cu grinda transversala care segmenta tavanul, astfel incat am optat pentru inchiderea acestuia pe zona biroului cu un barisol luminos, astfel incat sa beneficieze de suplimentarea luminii in zona de lucru.

Amenajare apartament LEGO - camera copil

Mobilierul pe comanda este compus din aceste 3 piese principale (cea multifunctionala, bancuta si biroul), prin intermediul carora am incercat sa raspundem tuturor cerintelor celui mic, am suplimentat doar cu cateva cutii din comert pentru expunerea la vedere a cartilor si jucariilor.

Amenajare apartament LEGO - camera copil Amenajare camera copil

Sfatul arhitectului

"Sfatul nostru in urma acesteia amenajari este sa va jucati cu culoare si lumina, pentru ca acestea sunt ingredientele de baza ale unei amenajari atat de vesele. "

DATE GENERALE

  • Locatie: Bucuresti, zona Agronomie
  • Suprafata: 102 mp + gradina
  • Numar de locatari: 3
  • Durata amenajarii: august 2017 - martie 2018

CREDITE

  • Proiect realizat de echipa Miso Architects
  • Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi
  • Mobilier pe comanda realizat de Movi Design
  • Corpuri de iluminat importate de Luminna
  • Draperii, perdele si storuri realizate de Stillise

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!