Extensie moderna din sticla la o casa veche din caramida. Un proiect inedit.

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Inchiderea balconului sau a unei terase atasate casei sau apartamentului de la bloc este o solutie simpla aleasa frecvent pentru extinderea spatiului locuibil.

In cele ce urmeaza va vom prezenta un proiect prin care o intreaga latura a unui corp de cladire a fost extinsa pentru a obtine mai mult spatiu si lumina naturala intr-o casa veche din caramida situata intr-un cartier londonez.

Extindere si modernizare casa veche

Casa are doua niveluri si o forma ingusta si lunga, asemeni multor case din orasele aglomerate, iar lucrarile au constat in reconfigurarea si extinderea parterului care gazduieste zona de zi a locuintei.

Au fost eliminati o serie de pereti interiori dar si un intreg perete exterior iar aleea marginita de acesta si de gardul ce delimiteaza proprietatea a fost integrata in spatiul interior.

Extindere si modernizare casa veche

Noua suprafata a casei a fost in cea mai mare parte acoperita cu sticla ceea ce aduce lumina naturala din belsug in spatiul deschis ce include bucataria si locul de luat masa.

Mai mult, usa simpla ce permitea accesul spre gradina din spatele casei a fost inlocuita cu o usa glisanta dubla, realizata tot din sticla, ceea ce ofera o perspectiva deosebita nu doar asupra cerului ci si a gradinii.

Extindere si modernizare casa veche

Toate finisajele si mobilierul au fost inlocuite cu unele moderne, singurul element care aminteste de vechea casa ramanand caramida atat de comuna caselor englezesti.

Pentru pereti si mobilier s-a ales culoarea alba care face locuinta sa para si mai spatioasa si luminoasa.

In mijlocul bucatariei s-a optat pentru amenajarea unei insule ce include cuptorul si lavoarul.

Bucatarie moderna Mmodernizare casa veche Extindere casa veche Insula bucatarie

Dintr-un mic hol se ajunge in camera de zi iar de aici, prin doua usi glisante inalte pana in tavan, se ajunge in sufragerie. Aceasta trecere graduala o regasim si in stilul decorativ care se schimba treptat de la modern spre eclectic si clasic.

Living Camera zi

Daca v-a placut acest proiect de extindere si modernizare a unei case vechi, va invitam sa cititi si articolul: Pereti din sticla si acoperis din stuf, o combinatie pe cat de indrazneata pe atat de reusita. Proiect

Proiect parter dupa extindere

Arhitect: Rise Design Studio

Foto: Jack Hobhouse

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!