Cum sa amenajezi un bar intre bucatarie si living intr-o zona de zi deschisa

de Marcel Buciuman in Recomandari

In ultima vreme tot mai multa lume opteaza pentru amenajarea zonei de zi a locuintei ca spatiu deschis ce include bucataria, locul de luat masa si livingul.

Bar bucatarie living

De ce sa amenajezi un bar intre living si bucatarie?

Principalul argument al unui astfel de tip de amenajare este ca renuntand la peretii ce delimiteaza aceste spatii locuinta pare mult mai spatioasa. Si, stim cu totii ca multe dintre apartamente de la bloc au bucatarii mici in care cu greu poate fi amplasata o masa si 4 scaune.

Un alt avantaj al unei zone de zi deschisa este ca, intr-o lume tot mai agitata si parca mereu in criza de timp, membrii familiei pot interactiona mult mai bine, chiar daca desfasoara fiecare alte activitati, in putinele ore petrecute impreuna acasa.

Desigur, o astfel de amenajare poate aduce si neplaceri, de la mirosurile degajate in timpul gatitului care se imprastie in toata casa in absenta unei hote performante si pana la reducerea intimitatii si momentelor de liniste de care uneori puteti avea nevoie.

Iar daca doriti totusi o minima delimitare intre spatiile functionale ale zonei de zi o puteti face, fara a afecta liberatea de miscare sau fluiditatea spatiilor, amenajand un mic bar.

Vestea buna este ca nici nu trebuie sa va ganditi la lucrari de amenajare costisitoare. O simpla masa extensibila se poate transforma cu usurinta dintr-o masuta de perete intr-un mic bar, masa de bucatarie sau chiar o spatioasa masa de sufragerie.

Intr-o garsoniera, unde fiecare centimetru este important, acest dulapior magic se transforma intr-un birou sau loc de luat masa pentru 2 sau chiar 3 persoane.

Dulap/Masa extensibila bucatarie

Dulap/Masa extensibila

Click pentru detalii!

Construirea unui bar intre bucatarie si living este de altfel solutia aleasa cel mai adesea in cazul apartamentelor de la bloc, acesta dovedindu-se foarte util pentru sevirea micului dejun, a unor gustari sau pentru a sta la un pahar plin cu bautura preferata.

In plus, un scaun de bar poate constitui si o piesa de design atractiva in orice locuinta.

Imagini cu bar intre living si bucataria deschisa

Iata in continuare cateva imagini care speram sa va inspire in amenajarea propriului bar intre bucatarie si camera de zi:

In imaginea urmatoare intre bucatarie si locul de luat masa nu exista nicio delimitare, in schimb bucataria si livingul comunica printr-un bar decupat in perete.

Bar decupat

Bar decupat in perete

Bar modern simplu

Bar bucatarie decorat cu elemente naturale din lemn

Bar bucatarie Bucatarie deschisa

Arhitect: Siegel & Strain. Pentru mai multe imagini din acest apartament plin de personalitate vezi articolul: Apartament modern intr-o veche fabrica de bere

Bar modern

Delimitare moderna intre bucatarie si living

Bar simplu din lemn

Bar din lemn intr-o bucatarie moderna

Bar caramida zidita

Bar zidit din caramida si cu blat din lemn masiv

Bar modern

Bar modern cu o structura din lemn si un blat din material compozit

Bar rustic

Bar cu elemente rustice

Bar cu blat din lemn masiv

Constructor: Devin/McNally Construction. Bar realizat dintr-o scandura masiva din lemn de nuc

Mobila bucatarie cu bar

Delimitare moderna intre bucatarie si living

Bar bucatarie modern

Bar simplu realizat din acelasi material ca mobila de bucatarie

Bar clasic Bar bucatarie minimalist

Bar minimalist, sub forma unei extensii a blatului unei insule de bucatarie

In garsoniere sau locuintele mici unde spatiul nu permite amenajarea unei zone speciale pentru luarea mesei, delimitarea dintre bucatarie si living o poate constitui chiar masa, aceasta fiind construita dupa forma si dimensiunile spatiului avut la dispozitie.

Bucatarie deschisa casa din lemn

Arhitect: Nir Pearlson Architect. Vezi mai multe imagini din aceasta casa gasiti in articolul O casa mica insa plina de farmec si confort - proiect si imagini

Bar intr-o garsoniera

masa bar intr-o garsoniera

Masa garsoniera Bar bucatarie garsoniera

Daca spatiul o permite, barul poate fi extins dvenind o insula de bucatarie care poate sa integreze masina de gatit sau lavoarul oferind si un blat mai spatios ce poate fi utilizat ca suprafata de lucru.

Bucatarie sticla

Designer: Kitchen Architecture. Vezi mai multe imagini cu aceasta interesanta casa in articolul: Pereti din sticla si acoperis din stuf, o combinatie pe cat de indrazneata pe atat de reusita.

Insula bucatarie cu bar

Designer: Camilla Pringle Interiors

Bucatarie rosie

Designer: Corvallis Custom Kitchens & Baths

Bucatarie moderna cu insula si bar

Arhitect: Nico van der Meulen Architects

Bucatarie deschisa casa moderna

Arhitect: Stillwater Dwellings. Vezi mai multe informatii si imagini din aceasta casa in articolul: Casa moderna cu doua dormitoare - imagini interioare si exterioare + proiect

Insula bucatarie moderna cu bar

Sursa foto: Pinterest

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!