Garsoniera ieftina, de doar 22 mp, transformata intr-o locuinta frumoasa si confortabila!

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Pentru multi tineri garsonierele sunt unicele optiuni atunci cand se gandesc la propria locuinta. Iar cand incep amenajarea acesteia se confrunta, inevitabil, cu problema spatiului limitat.

Amenajare garsoniera ieftina

Piesa de mobilier care ocupa cel mai mult spatiu intr-un dormitor este patul, mai ales daca acesta este unul matrimonial. Iar intr-o locuinta cu o singura camera, asa cum sunt garsonierele, problema spatiului ocupat de pat este cu atat mai pregnanta.

Solutiile comune consta in utilizarea unor piese de mobilier flexibil si multifunctional, asa cum sunt canapelele extensibile sau paturile rabatabile, fiecare dintre acestea cu minusurile lor.

Designerii de interior de la Batiik Studio au gasit insa o metoda mult mai ingenioasa prin care patul devine invizibil atunci cand nu este nevoie de el, fara a ocupa niciun centimetru patrat din spatiul util al incaperii!

Cum au reusit aceasta? Construind o mica platforma sub care patul gliseaza atunci cand nu este folosit, eliberand total camera!

Idee amenajare garsoniera

Deasupra acestei platforme a fost amplasata bucataria.

Amenajare bucatarie garsoniera

Balustrada care delimiteaza bucataria de restul camerei constituie suport pentru o masa de doua persoane. Cand patul este insa complet retras sub platforma, masa poate fi extinsa prin rabatare spre camera astfel ca alte doua persoane se pota alatura la masa folosind scaune inalte, de bar.

Extindere masa garsoniera Masa garsoniera

Cand se doreste a se folosi spatiul ca si camera de zi, patul poate fi retractat doar partial de sub platforma, formand o canapea avand balustrada drept spatar.

Pat-canapea garsoniera

Iar cand este nevoie ca incaperea sa devina spatiu de dormit, retractand complet patul se obtine un pat matrimonial cat se poate de confortabil.

Dormitor garsoniera

Artificiile de optimizare a spatiului nu se opresc insa aici. Garsoniera fiind situata in mansarda unei cladiri, in zona mai putin inalta a camerei spatiul nu a ramas nefolosit ci a fost transformat in spatii de depozitare.

Pe latura opusa bucatariei se gaseste baia cu dus, precum si un mic birou.

Dormitor garsoniera Baie garsoniera

Designul interior este modern in ton cu solutiile tehnice care au facut posibila aceasta spectaculoasa amenajare.

Cromatica este una simpla, dominand albul si cremul, culori deschise, luminoase, care fac spatiul sa para mai amplu. Cateva accente de bleumarin invioreaza si personalizeaza spatiul.

Masuta de cafea include si un spatiu generos de depozitare.

Spatiul limitat a impus o grija deosebita pentru detalii. Astfel, la baie s-a optat pentru o usa care gliseaza in perete intimp ce la dulapuri s-a reunutat la manerele care ar fi putut stinjeni deplasarea pe langa ele, fiind inlocuite cu mici orificii in usi.

Trei ferestre de mansarda asigura iluminarea naturala a spatiului.

V-a placut aceasta amenajare? Credeti ca ati putea adapta aceste idei la garsoniera voastra?

Foto: Batiik Studio

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!