Cum amenajam o locuinta mica - 11 idei de mobilier multifunctional, flexibil, modular

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Amenajarea unui apartament mic sau a unei garsoniere poate deveni o sarcina complicata chiar si pentru un designer de interior, cu atat mai mult pentru un neprofesionist.

Daca v-ati propus totusi sa va ocupati singuri de amenajarea unei mici locuinte, iata cateva idei care speram sa va fie de ajutor.

Amenajare locuinta mica

Foto: Tetran

Dupa cum probabil ati constatat deja, mobilierul este un mare consumator de spatiu intr-o locuinta. Putem renunta la el? La o parte, cu siguranta, da.

Ce ne facem insa cu acele piese de mobilier indispensabile, cum sunt un pat, o masa, un scaun sau un dulap pentru depozitarea diverselor lucruri?

O prima solutie pentru amenajarea locuintelor mici este inglobarea in aceeasi piesa de mobilier a cat mai multor functionalitati. Vorbim deci despre mobilier multifunctional.

O alta solutie este folosirea mobilierului flexibil, care sa-si schimbe forma si dimensiunile in functie de necesitatile de moment.

Iar o a treia solutie este mobilierul modular, care poate fi rearanjat asemeni unor piese LEGO, pentru a lua diverse forme si a satisface diverse nevoi.

Iata in continuare si cateva propuneri de astfel de mobilier inteligent care ca ajuta sa economisiti spatiul.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb

Canapelele extensibile sunt probabil cele mai comune piese de mobilier flexibil. Ziua acestea ocupa un loc limitat si ofera o imagine placuta incaperii, pentru ca noaptea sa se transforme intr-un pat comod si spatios.

Mai mult, daca sunt dotate si cu o lada de depozitare, acestea devin si un mobilier multifunctional!

Un taburete nu reprezinta doar un simplu element pentru sezut, ci poate oferi si o lada de depozitare, putand deveni si o masuta de cafea practica. Mai mult, taburetele se pliaza la nevoie putand fi depozitat intr-un colt al camerei. O piesa de mobilier multifunctionala, flexibila si modulara in acelasi timp!

Etajera multifunctionala/Birou

Etajera multifunctionala/Birou

Click pentru detalii!

Aparent un simplu raft agatat pe perete, aceasta piesa de mobilier se transforma intr-un mic birou pentru lucrul de acasa.

Dulap/Masa extensibila

Dulap/Masa extensibila

Click pentru detalii!

Intr-o garsoniera, unde fiecare centimetru este important, acest dulapior magic se transforma intr-un birou sau masa de bucatarie pentru 2 sau chiar 3 persoane.

O masa multifunctionala ce se transforma dintr-o masuta consola in masa de birou sau chiar masa de sufragerie pentru 10 persoane!

O masuta de cafea care prin extindere devine masuta de dining pentru 4-6 persoane!

Masute cafea/tabureti Sebboy JUG Designers

Masute cafea/tabureti

Click pentru detalii!

Masute de cafea modulare care se pot transforma intr-o masuta si doi tabureti.

Masa extensibila 4 in 1

Masa extensibila

Click pentru detalii!

O masa extensibila ingenioasa care se transforma dintr-o masuta consola de perete cu latimea de doar 40 de centimetri, intr-o masa de birou de 95 de centimetri sau intr-o masa de sufragerie cu lungime de 1,5 sau 2 metri.

Dulap/Birou/Pat rabatabil

Dulap/Birou/Pat rabatabil

Designer: Murphy Wall-Beds Hardware

Vezi mai multe amenajari interioare ce folosesc paturile rabatabile pentru a castiga spatiu aici: Idei ingenioase de optimizare a spatiului locuintei - Galerie foto

Idee de amenajare pentru o garsoniera de 22 mp

Nu incheiem inainte de a va prezenta modul ingenios in care designerii de interior de la Batiik Studio au transformat un spatiu de 22 de metri patrati dintr-o mansarda intr-o garsoniera frumoasa si confortabila. Mai multe informatii si imagini cu aceasta garsoniera gasiti in articolul Garsoniera ieftina, de doar 22 mp, transformata intr-o locuinta frumoasa si confortabila!

Amenajare garsoniera

Amenajare garsoniera 17 mp

Cheia intregii amenajari este amplasarea bucatariei pe o platforma suficient de inalta pentru ca un pat matrimonial confortabil sa poata culisa sub aceasta.

Daca patul este retractat doar partial, se obtine o canapea iar incaperea devine o camera de zi.

Amenajare garsoniera - living

Garsoniera - Camera de zi

Cand patul este retractat in intregime, camera se transforma in dormitor.

Amenajare garsoniera - dormitor

Garsoniera - Dormitor

Cand patul se afla in intregime sub platforma, balustrada care separa bucataria devine suport pentru o masa rabatabila iar camera se transforma in loc de luat masa.

Loc de luat masa garsoniera

Garsoniera - Loc de luat masa

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!