Casa moderna si confortabila pentru 2 persoane intr-un vechi siloz de cereale - foto si video

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Daca in trecut v-am mai prezentat proiecte spectaculoase de reconversie a unor spatii, cum ar fi transformarea unei biserici intr-o locuinta luxoasa sau a unei fabrici de bere intr-un apartament modern, acum a venit randul unui siloz de cereale construit la mijlocul secolului trecut si pe care arhitectul Christoph Kaiser s-a decis sa-l transforme intr-o casa moderna si confortabila in care sa locuiasca impreuna cu sotia sa.

Siloz cereale, casa moderna

Daca la exterior tabla cutata, vopsita in alb pentru a reflecta soarele puternic al Arizonei, aminteste de vechiul hambar, la interior s-a folosit intens lemnul pentru a crea atmosfera calda specifica unui camin.

Casa moderna in siloz tabla cutata

Abordarea spatiilor deschise minimizeaza perceptia de spatiu. Cu exceptia baii, toate spatiile comunica intre ele.

Locuinta, avand amprenta la sol de 21 de metri patrati, este structurata pe doua niveluri. Au rezultat in total 32 de metri patrati de spatiu util care include toate facilitatile necesare unei locuinte.

Primul nivel este destinat zonei de zi si include baia, bucataria complet utilata, locul de luat masa si o canapea confortabila.

Interior casa siloz Bucatarie moderna casa siloz Bucatarie moderna Bucatarie moderna Baie casa moderna Baie casa siloz Interior casa siloz

O scara in spirala cu schelet metalic si trepte din lemn de nuc face legatura cu nivelul superior care gazduieste dormitorul. Avem aici un pat matrimonial precum si spatii generoase de depozitare in dulapurile curbate ce urmaresc forma peretilor.

Interior casa siloz Dormitor casa siloz Dormitor mobilier curb

De altfel intregul mobilier este realizat la comanda pentru a se incadra cat mai eficient in spatiul restrans.

Aceeasi adaptare la forma curba a peretilor o intalnim la usa glisanta ce permite deschiderea livingului spre exterior.

Usa curba glisanta - exterior Usa curba glisanta - interior

Iar daca spatiul interior este limitat, proprietarii l-au extins printr-o mica terasa ce face trecerea spre gradina in care acestora le place sa petreaca cat mai mult timp in aer liber.

Terasa casa siloz Exterior casa siloz Gradina casa siloz Terasa casa siloz Casa moderna Fatada casa moderna

Casa a fost izolata cu un strat de spuma poliuretanica. In locul trapei de aerisire din partea de sus a silozului a fost montat un luminator ce se poate deschide asigurand o ventilare naturala eficienta a intregii case. Plan casa moderna siloz Proiect casa moderna siloz

Proiect casa moderna intr-un siloz

Arhitect: Christoph Kaiser

Foto: Mark Lipczynski

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!