Mobilierul multifunctional, intre tehnologie si design - Galerie foto

in Decoratiuni

Metoda mobilierului care poate indeplini mai multe functii in acelasi timp este un concept modern, care are la baza cunostinte de tehnologie, ergonomie si design. Mobilierul multifunctional este raspunsul designerilor la provocarile stilului de viata contemporan, care ne impune o utilizare optima a spatiului, dar si a bugetului.

 

 

Mobilierul multifunctional
Mobilier multifunctional IKEA (canapea si pat)

 

Ideea mobilierului care se transforma apartine designerilor italieni, care au constatat ca si o casa cu dimensiuni mici poate fi amenajata cu toate elementele necesare fara a aglomera spatiul. Cu alte cuvinte, conceptul de mobila multifunctionala a pornit de la necesitatea de a satisface nevoile de depozitare si de a obtine confortul dorit in locuintele mici.

 

Canapea extensibila LILLY Mobexpert
Canapea extensibila LILLY - Mobexpert. Spatarul prezinta mecanism tip clic-clac cu diferite pozitii de reglare, masuta intre cele 2 locuri

 

Astfel, ca alternativa la mobilierul masiv, greoi si care ocupa mult spatiu, designerii au adus in centrul atentiei mobilierul multifunctional, accesibil, usor de montat si manevrat.

 

Acesta se remarca prin designul modern si elegant, iar din punct de vedere estetic se integreaza perfect in locuintele actuale. In general, un corp de mobilier multifunctional indeplineste cel putin doua functii.

 

Taburet multifunctional
CUBIX - Taburet cu tavita. Mobilier multifunctional Mobexpert. Functiuni suplimentare de tava pentru servit si spatiu de depozitare.

 

Primii care au expus mobilier multifunctional la un targ de mobila au fost italienii. De altfel, europenii (si nu numai) folosesc de ceva ani mobilier multifunctional. In prezent, exista nenumarate piese de mobilier care se pot transforma cu usurinta in altele.

 

Cel mai comun exemplu este canapeaua sau coltarul care se poate transforma intr-un pat de doua persoane. Insa numarul inovatiilor de acest gen este mult mai mare.

 

Canapea extensibila TRIX
Canapea extensibila in trei paturi individuale TRIX de la DOMAFON

 

De exemplu, dintr-un dulapior se poate face un pat pentru o singura persoana, o masuta de living se poate transforma intr-o masa de birou sau de dining, o masa de birou poate ascunde un pat, un dressing poate ascunde un pat de doua persoane etc.

 

Probabil ca astfel de piese nu sunt tocmai usor de gasit la noi, insa multe dintre ele pot fi realizate pe comanda.

 

Pat ascuns in mobilier.
Pat ascuns in mobilier.

 

Magazinele de profil ofera diverse piese de mobilier care indeplinesc mai multe functii, cum ar fi fotoliile care contin si spatiu de depozitare (pentru carti, reviste, DVD-uri si chiar jucarii pentru copii).

 

Solutiile de mobilier multifunctional sunt ideale pentru apartamentele mici, mai ales in cazul celor cu o camera, care, de multe ori, trebuie sa joace un triplu rol: spatiu de relaxare, de dormit si de lucru.

 

Mobilierul multifunctional camera copii
Amenajare camera pentru copii cu mobilier multifunctional, solutie Ivona Ambienti

 


Citeste articolul integral

Autor: Elena Varlan

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Mobila Elvila - produse noi

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!