Dormitorul de la mansarda

in Decoratiuni

In cazul compartimentarii mansardelor, este recomandat ca incaperile sa fie supradimensionate comparabil cu locuintele obisnuite. Aceasta solutie este de preferat, deoarece in cazul mansardelor o buna parte din incaperi nu poate fi utila din cauza pantei acoperisului.

 

 

In zona de intalnire a acoperisului cu peretii, inaltimea redusa nu permite un trafic normal. De aceea, pentru ca incaperile sa aiba o functionalitate confortabila dupa ce sunt mobilate, trebuie sa aiba o suprafata suficient de mare.

 

In cazul nostru, proprietarul a respectat aceasta regula. Cladirea pe care o are in proprietate, podul, care a fost mansardat, are forma literei "L". Pe una dintre laturile acesteia a fost proiectat sectorul de zi (livingul si bucataria), in zona de intalnire a celor doua laturi au fost construite baia si un mic hol, iar pe latura mica a fost proiectat dormitorul. Astfel, toate cele patru incaperi ale apartamentului de la mansarda au beneficiat de suprafete generoase iar intreaga locuinta poseda un maximum de functionalitate.

 

Dormitorul de la mansarda

 

Lucrarile de amenajare ale dormitorului au inceput cu izolatia termica a tuturor suprafetelor - sarpanta, pereti si pardoseala. Izolatia s-a facut cu vata minerala de sticla si s-a completat cu placi din gips-carton, pentru sarpanta si pereti, si cu scanduri din lemn, pentru pardoseala.

 

Pentru placarea cu gips-carton a suprafetelor amintite s-a relizat o structura din profile metalice. Acestea s-au fixat cu bride de prindere de structura lemnoasa a acoperisului. Bridele prezinta avantajul ca sunt maleabile, putand fi modelate astfel incat sa se plieze pe grinzi si capriori, in functie de caracteristicile unui schelet metalic solid.

 

Tot in aceasta etapa a fost realizata si instalatia electrica. Pentru protejarea cablurilor s-au folosit tuburi flexibile din plastic. Acestea sunt ignifuge, iar alegerea lor a fost impusa din faptul ca intreaga mansarda este construita din lemn, material usor inflamabil. O parte din instalatia electrica a fost trasa prin pardoseala, inainte de placarea ei cu scanduri. Si aici s-au folosit aceleasi tuburi din plastic pentru protectie.

 

Termoizolarea dormitorului a fost definitivata prin inlocuirea usii de acces in balcon si a ferestrelor fostului pod cu unele noi, de tip termopan.

 

Elementul original al incaperii este modalitatea in care a fost realizat sistemul de iluminat artificial. Pe intregul plafon al camerei a fost montat un sistem de leduri care reproduce cerul instelat al noptii. Ledurile nu au fost dispuse la intamplare, ci reproduc fidel harta cereasca cu cele mai importante galaxii ...

Citeste articolul integral

Autor: Constantin Stefan

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!