Constructie in regie proprie sau cu firma?

Proiecte de arhitectura, proiecte de rezistenta, proiecte de instalatii

Re: Constructie in regie proprie sau cu firma?

Mesajde roger-ius » Mar Sep 25, 2012 1:40 pm

raziel scrie:Exista niste normative in care se specifica pierderile admisibile, iar la prima dovada de risipa, nesimtire, lucru neglijent, dirigintele de santier sau beneficiarul trebuie sa-i trimita la plimbare.

Asa e, rau e insa daca beneficiarul are ghinionul de a nu se pricepe prea tare la constructii. In timp ce-si construieste casa, se mai califica la locul de munca, mai intra in panica cand vede cu cati bani se depaseste bugetul. Insa pana sa ajunga la acea "pricepere" o sa acumuleze pierderi destule. Totul e sa descopere cat mai repede ca face o afacere paguboasa.
roger-ius

Mesajde Marius Titulescu » Mie Iul 17, 2024 11:33 am

Eu zic ca in regie proprie daca te pricepi cat de cat.
Trebuie sa investesti timp si nervi, dar o sa iasa mai bine decat cu firma.

Mesajde Marius Titulescu » Lun Iul 20, 2026 5:49 pm

Din experiența mea, cea mai bună soluție este să alegi materialele încă din faza de proiectare și să nu te uiți doar la prețul de achiziție, ci și la costurile de întreținere și durabilitate. Uneori un material mai scump la început se dovedește mult mai rentabil pe termen lung datorită rezistenței și necesarului redus de mentenanță.

De asemenea, este important să verifici compatibilitatea materialelor între ele și să te consulți cu proiectantul sau executantul înainte de a face modificări față de proiect. Deciziile luate doar pe criteriul prețului pot genera costuri suplimentare și probleme în timpul execuției sau după finalizarea construcției.

Anterior

Înapoi la Proiectare, arhitectura