Avantajele constructiilor din lemn

Case de caramida, constructii din BCA, case din lemn, constructii cu cofraje de polistiren, sisteme alternative de constructie (case din paie, din containere, din pamant batut), etc

Avantajele constructiilor din lemn

Mesajde hera » Lun Iun 01, 2015 6:52 pm

Pretul unei case/vile din material lemnos precum fagul sau bradul este vizibil mai mic, pentru ca se poate mula pe cerere si oferta si in plus, daca nu iti place cum decurge proiectul, poti oricand sa scoti niste cuie si sa faci mici ajustari. Izolatia termica a unei case din lemn are un randament de peste 88%. In plus, vata minerala folosita prezinta coeficienti termici superiori, iar cantitatea crescuta a acesteia in structura de lemn creeaza un confort termic sporit.
Energia pozitiva a unei case din lemn este bine cunoscuta si apreciata de catre popoare cu un nivel de trai ridicat si o cultura in acest domeniu; vezi Norvegia, Elvetia, Germania, Franta. Tocmai de acceea ne-am gandit ca e bine sa stiti cum arata diversele sortimente de cherestea.
Rezistenta la cutremur a unei case din lemn este bine cunoscuta. Lemnul este un material elastic, iar peretii acestui sistem ofera avantajul dispersarii uniforme a eforturilor catre fundatie. Imbinarile spatiale sunt intarite cu piese speciale, fapt ce sporeste soliditatea structurii din lemn si rezistenta acesteia la intemperii si actiuni accidentale. Este bine cunoscut faptul ca cele mai rezistente constructii la cutremur sunt zgarie norii si casele din lemn; in California, des lovita de seisme, peste 90% sunt realizate in sistemul framing. Explicatia sta in faptul ca lemnul poate prelua vibratia excesiva.
Rapiditatea de executie a unei case din lemn este un atuu clar. Acest lucru duce atat la economii materiale, cat si la reducerea deranjului din partea clientului. Oricine a vizitat un santier al unei case din lemn in constructie a ramas impresionat de cantitatea redusa de deseuri ce rezulta in urma montajului.
Casele din lemn de cherestea brad pot fi constructii ecologice si respecta cele mai inalte standarde in aceasta privinta. Iar impactul pe care il ai tu, constructorul, asupra mediului e minim.
Cheresteaua este obtinuta din categoria lemnului rotund pentru industrializare. Pentru a indeplini standardele cerute, lemnul rotund pentru industrializare trebuie sa se incadreze in niste marimi definite pentru fiecare tip de lemn in parte. Astfel, daca este vorba despre lemnul de rasinoase, cheresteaua este obtinuta daca lemnul are diametrul minim de 18 cm si o lungime de peste 2,5 m.
Lemnul rotund de fag poate fi folosit pentru obtinerea de cherestea daca prezinta acelasi diametru de 18 cm si o lungime de peste 2,4 m. Aceleasi caracteristici ca lemnul de fag trebuie sa aiba si lemnul rotund de stejar si de gorun, pentru a putea fi obtinuta cheresteaua. Lungimea de 2,4 m si diametrul minim de 18 cm este necesar si in cazul lemnului de cires, par, frasin, paltin, ulm, artar, carpen, mesteacan, jugastru, salcam, anin, plop sau salcie. Un caz special il reprezinta lemnul rotund de nuc, care are nevoie sa prezinte un diametru de minim 14 cm si o lungime de cel putin 1 metru.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Sisteme constructive

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron