Caramizile de sticla pentru interioare

Case de caramida, constructii din BCA, case din lemn, constructii cu cofraje de polistiren, sisteme alternative de constructie (case din paie, din containere, din pamant batut), etc

Caramizile de sticla pentru interioare

Mesajde hera » Lun Iun 01, 2015 6:32 pm

Caramizile de sticla se potrivesc perfect unei varietati de stiluri arhitecturale. Datorita aspectului lor translucid si valurit caramizile de sticla furnizeaza combinatia ideala intre iluminatul natural si opacitatea necesara pastrarii intimitatii, putand fi astfel considerate unul dintre cele mai spectaculoase materiale de constructii.
Indiferent de culoarea pe care o au, de la alb mat sau transparent pana la nuante de albastru, galben, rosu, verde sau maro, caramizile de sticla pot avea diverse forme si pot crea o ambianta unica, aducand un plus de confort, dar si un plus de farmec.
Dincolo de calitatile estetice incontestabile, caramizile din sticla au si certe calitati functionale. Modul lor de alcatuire, din doua planuri de sticla ce cuprind la mijloc o patura de aer, garanteaza o izolare termica foarte buna. Aceeasi alcatuire da seama si de bunele calitati fonoizolante.
De asemenea, sunt rezistente la foc, socuri mecanice si presiune, putand suporta o mare sarcina din partea vantului (armatura metalica ii garanteaza un statut aproape impenetrabil unui perete alcatuit din caramizi de sticla). In caz de spargere, sticla este proiectata in interior, datorita faptului ca presiunea dintre cele doua planuri este inferioara presiunii atmosferice.
Ca si in cazul folosirii altor materiale de construcție, pentru utilizarea caramizilor de sticla este nevoie de sfatul specialistilor pentru alegerea si folosirea corecta a acestora.
De exemplu, arhitectii incurajeaza folosirea caramizilor de sticla chiar si pe suprafete mari ca delimitari ale unor spatii interioare si nicidecum ca structuri evidente pe fatade.
Pentru ca nu au rezistenta importanta, folosirea caramizilor de sticla in cazul structurilor de rezistenta a cladirilor trebuie realizata cu respectarea conditiilor tehnice impuse de catre specialisti. Acestea trebuie amplasate intre doua grinzi sau, dupa caz, intre doi montanti solizi, care sa preia sarcina verticala a constructiei.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Sisteme constructive

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori