de marcelb » Dum Mai 18, 2014 4:07 pm
Eu am demisol, iar partea de demisol ce este ingropata a fost izolata astfel:
Hidroizolatie
- peste fundatia de beton un strat de smoala topita (asa au vrut mesterii, mai traditionali de felul lor);
- apoi un strat de membrana bituminoasa cu film fuzibil.
Termoizolatie
- de la partea superioara a elevatiei si inca vreo 40 cm in partea ingropata polistiren extrudat de 5 cm, care din pacate nu-mi mai amintesc cu ce a fost lipit, stiu ca si eu vroiam un material care sa faca aderenta si pe polisiren si pe membrana bituminoasa.
- Plasa din fibra de sticla cu adeziv
Protectie
- membrana PVC pentru protectia fundatiei (cea care se vede la tine in poza). Are rol atat de protejare mecanica a termoizolatiei de pe fundatie, cat si de tinere la distanta a apei;
- un sant cu latimea de 50-60 cm umplut cu piatra, avand la baza tuburi speciale pentru drenaj. Acest tub este amplasat in jurul casei si colecteaza apa si o evacueaza. Am noroc sa fie terenul in panta, deci pot sa-i asigur evacuarea apei colectate fara probleme.
La hidroizolatie, in loc de varianta bituminoasa poti merge si pe solutii pe baza de ciment> Cand am facut eu aceasta etapa, acum vreo 8 ani, nu stiam ca exista asa ceva. Din cate stiu s-ar putea sa coste materialul mai mult, dar cred ca e mai usor de aplicat, poti face singur lucrarea. In plus, cred ca ai si o aderenta mai buna a polisirenului pe acea suprafata.
Succes!