Miros neplacut in baie

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde marcelb » Joi Ian 31, 2013 8:39 pm

csjency scrie:Am aceleasi probleme, dar stau la casa si am fosa septica (la mare distanta) si presupun ca de acolo intra mirosul. Exista ceva solutie pentru fose? Am incercat si cu dop de apa pe teava de scurgere dar se infunda teava des.


Da, exista bioactivatori avand in compozitie micro organisme (bacterii nepatogene) si enzime alimentare (proteaze, lipaze, amilaze, celulaze).
Enzimele descompun materia organica iar bacteriile digera continutul fosei: fecale, grasimi, resturi alimentare, hartie igienica etc., transformand continutul in apa, dioxid de carbon si azot atmosferic. Apa rezultata este ecologica.
Acesti bioactivatori pot fi atat sub forma de pudra cat si in forma lichida. Bioactivatorii lichizi sunt mai eficienti intrucat pornesc activitatea biologica din fosa de indata ce au ajuns acolo.

Imagine
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde il_luci » Lun Mar 25, 2013 2:17 am

nu te ajuta dezumidificatorul. Poate o solutie puternica de curatat tevile si trebuie chemat si rezolvata cauza, nu doar acoperit la tine pt ca e sursa de boala
il_luci
 
Mesaje: 7
Membru din: Dum Mar 10, 2013 2:37 pm

miros neplacut in bai

Mesajde iulia2013 » Mie Iun 05, 2013 6:05 pm

Buna,
Ne-am mutat de curand la casa si ne confruntam cu o reala problema: mirosul neplacut din baile de la etaj. Initial credeam ca vine de la scurgerea din pardoseala, am umplut cu apa sifonul dar mirosul persista.Am verificat acele racorduri de la chiuveta si sunt in regula.

WC-urile sunt cu rezervor incorporat, iar cand am indepartat masca de la rezervor m-a palit mirosul,deci se pare ca acolo e sursa. Am incercat sa izolam cu spuma de poliuretan dar cand trag apa cu clapeta, miroase.

Ciudat este ca nu miroase mereu,ci doar din cand in cand (totusi tot mai des), si mai ales cand deschid geamul sa aerisesc,paradoxal.Ma gandesc ca din cauza curentilor de aer. Am chemat o echipa de instalatori care au introdus o camera video dar nu au observat nici o fisura pe tevi, apoi au facut o gaura de aerisire suplimentara,dar se pare ca nici aceste metode nu au functionat.Mentionez ca baile de la parter nu au aceasta problema.

Casa este legata doar cu inca 2 la canalizarea orasului, zona este inca in constructie. Ne poate ajuta cineva cu vreun sfat? Este extraordinar de suparator,ca oricat de frumoase si curate sunt baile, nu se poate sta in ele din cauza mirosului.
iulia2013
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Iun 05, 2013 5:56 pm

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde marcelb » Vin Iun 07, 2013 2:10 pm

iulia2013 scrie:Buna,
Ne-am mutat de curand la casa si ne confruntam cu o reala problema: mirosul neplacut din baile de la etaj. Initial credeam ca vine de la scurgerea din pardoseala, am umplut cu apa sifonul dar mirosul persista.Am verificat acele racorduri de la chiuveta si sunt in regula. WC-urile sunt cu rezervor incorporat, iar cand am indepartat masca de la rezervor m-a palit mirosul,deci se pare ca acolo e sursa. Am incercat sa izolam cu spuma de poliuretan dar cand trag apa cu clapeta, miroase.Ciudat este ca nu miroase mereu,ci doar din cand in cand (totusi tot mai des), si mai ales cand deschid geamul sa aerisesc,paradoxal.Ma gandesc ca din cauza curentilor de aer. Am chemat o echipa de instalatori care au introdus o camera video dar nu au observat nici o fisura pe tevi,apoi au facut o gaura de aerisire suplimentara,dar se pare ca nici aceste metode nu au functionat.Mentionez ca baile de la parter nu au aceasta problema.Casa este legata doar cu inca 2 la canalizarea orasului,zona este inca in constructie. Ne poate ajuta cineva cu vreun sfat? Este extraordinar de suparator,ca oricat de frumoase si curate sunt baile,nu se poate sta in ele din cauza mirosului.


Mi-a explicat candva un instalator ca astfel de mirosuri vin daca nu exista o coloana de ventilatie intre etaje, sau daca respectiva coloana nu este corect realizata, pentru a avea priza de aer. Deci instalatorii ar trebui sa constate cum este cu aceasta coloana de ventilatie.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde mihaelaST » Lun Sep 16, 2013 9:57 pm

Eu pun clor in fiecare seara in cada si in chiuveta si a doua zi nu mai miroase urat.
mihaelaST
 
Mesaje: 11
Membru din: Dum Dec 12, 2010 12:00 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde Mihalec Adriana » Mar Feb 18, 2014 1:15 am

Nu ai mentionat daca ai fereastra sau ventilatie la baie. Pentru ca ar putea fi si ventilatia de vina, cum este si cazul meu. Din cauza ventilatiei vechi si infundate probabil, toate mirosurile de la vecini le preiau eu, fiind la ultimul nivel.
Mihalec Adriana
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Ian 06, 2009 12:00 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde EMILUTA » Mar Feb 18, 2014 8:47 am

este vorba de un apartament sau o casa cu o scurgere separata in fosa?
EMILUTA
 
Mesaje: 53
Membru din: Vin Mai 20, 2011 9:41 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde Gee01 » Sâm Apr 05, 2014 10:15 pm

Am si eu o problema cu mirosul de canal in baii, sa va explic.

M-am mutat recent intr-o vila duplex P+1, de cand era in faza de finisari am observat un miros ciudat in baii dar am crezut ca dispare odata cu finalizarea lucrarilor.

Suntem mutati de 4 luni si am observat in tot timpul asta ca mirosul apare in special cand afara bate vantul, nu stiu cum sa-mi explic.

Varianta prin care am observat ca scap de mirosul puternic este sa ridic capacul din plastic de la canalizare din curte, cel in care se vede ce iese din casa spre canalizarea principala.
Cat timp capacul canalului este ridicat mirosul din casa incepe sa dispara dar nu de tot, in schimb in curte unde am ridicat capacul canalului miroase puternic.

Ca descriere a traseului este cam asa:

Canalizare strada -> canal curte -> casa -> baie jos -> baie sus (in baia de sus este sfarsitul coloanei de aerisire care are in capat montat un aerisitor automat (l-am schimbat crezand ca el este de vina dar degeaba)

In fiecare baie am Chiuveta - Wc cu rezervor incastrat - sifon pardoseala(verificate) - chiar le-am astupat cu Schotch aluminiu crezand ca pe acolo intra miros - se pare ca intra cand bate vantul pe la chiuveta, altfel nu-mi explic.
In ambele baii am geam de aerisire.

Care credeti ca este solutia de a rezolva aceasta problema? ma gandesc ca odata cu vantul gazele sunt impinse efectiv pe traseul de canalizare care intra la mine in casa, dar pe unde si de ce?

Vecinul lipit cu mine nu are probleme cu mirosul ca mine, suntem practic conectati amandoi la aceeasi canalizare separat...nu-mi explic de ce la mine miroase.

Daca cumva aveti un sfat, unde sa verific, care ar putea fi problema...va rog precizati.

Este frustrant sa te muti intr-o casa noua si sa miroasa a canal inauntru.
Gee01
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Apr 05, 2014 10:10 pm

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde marcelb » Lun Apr 07, 2014 12:36 pm

Gee01 scrie:Am si eu o problema cu mirosul de canal in baii, sa va explic....Ca descriere a traseului este cam asa:
Canalizare strada -> canal curte -> casa -> baie jos -> baie sus (in baia de sus este sfarsitul coloanei de aerisire care are in capat montat un aerisitor automat (l-am schimbat crezand ca el este de vina dar degeaba) ...


Aerisitorul ar trebui sa traga aer din interior si sa evacueze spre canalizare. Locul unde este aerisitorul nu este inchis astfel incat sa nu aiba sursa de aer?
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Miros neplacut in baie

Mesajde Gee01 » Mar Apr 08, 2014 8:20 pm

Unde este aerisitorul a fost inchis ermetic, am spart sa verific daca este defapt montat si era, acum exista o grila de aerisire in locul unde am spart...dar nu este nici o diferenta fata de inainte sa sparg sa umblu acolo.

Am discutat iar cu dezvoltatorul, inteleg ca vor venii sa sape unde am canalul in curte sa puna o chestie pe conducta care intra in casa, astfel incat dupa ce ies dejectiile sa se inchida o trapa cat sa nu mai intre gaze spre casa...sper sa se rezolve asa.
Gee01
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Apr 05, 2014 10:10 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron