fose septice

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

fose septice

Mesajde EMILUTA » Lun Iul 02, 2012 1:52 pm

As vrea sa montez o fosa , noi suntem 4 persoane, dar imi este f. greu sa aleg deoarece nu prea am cunostinte in domeniu.
am vazut pe net unele gen tanc, cu 2 compartimente si unele rotunde ca un butoi. Mi-ar putea da cineva un sfat si amanunte despre acestea?
EMILUTA
 
Mesaje: 53
Membru din: Vin Mai 20, 2011 9:41 am

Re: fose septice

Mesajde marcelb » Lun Iul 02, 2012 4:09 pm

Noi, tot 4 persoane, am folosit cam 1 an o fosa septica ecologica imhoff, din acelea rotunde, pana s-a introdus canalizarea pe strada noastra.
Am achizitionat-o de la o firma din Arad, ECO-TAD INDUSTRIES, si m-a costat cu transport in Oradea mai putin decat ofertele ce le-am gasit in Oradea la acel moment (acum 3 ani).
Ce trebuie sa stii despre acest tip de fosa: fosa este in permanenta plina, deci imediat dupa ce este pusa in groapa trebuie umpluta cu apa, altfel se va contracta iar pamantul/nisipul ce se pune in jurul ei nu-i va permite sa mai revina la vechea forma.
La prima utilizare se introduc in fosa septica niste bioactivatori care vor descompune continutul fosei, astfel incat la iesirea fosei va rezulta o apa destul de curata, care insa trebuie filtrata in niste santuri de pietris inainte de a ajunge in sol.

Periodic (la 6 luni parca) ar trebui reintrodusi in fosa septica bioactivatori, eu n-am facut-o insa niciodata, stiind ca urmeaza sa renunt in curand la ea. Uite un astfel de bioactivator:

Imagine

Informatii despre montarea si intretinerea fosei septice poti gasi si la distribuitorii unor astfel de produse.

Avantajul fosei septice este ca se vidanjeaza rar (1-2 ani).
Dezavantajul este ca-ti trebuie acel spatiu de langa fosa in care sa faci filtrarea apei reziduale. Si ar fi bine sa ti-o monteze cineva care chiar stie ce face, sa nu ai mirosuri neplacute de la acea zona de filtrare.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: fose septice

Mesajde ranioz0r » Mar Noi 12, 2013 12:51 pm

Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de domeniul constructiilor mi se pare foarte interesant iar prin aceasta cale tin sa ii multumesc celui care a scris acest articol.
ranioz0r
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Noi 12, 2013 12:49 pm

Re: fose septice

Mesajde vandas » Lun Mar 03, 2014 8:29 pm

Am fosa septica ecologica de 3 ani de zile. Nu stiu ce sa zic daca este buna sau nu. Recunosc ca nu am folosit la 6 luni bioactivatori. Poate din aceasta cauza dupa 2 ani de zile mi-au revarsat reziduurile in garaj.
Si la 1 an s-a repetat problema. De la prima problema aparuta am folosit bioactivatori. Ceea ce am invatat este ca: nu ai voie sa arunci hartie igienica in WC si nici resturi alimentare(recunosc ca am mai gresit in aceasta privinta).
Insa cand da frigul... adica sub 0 grade, stau cu emotii.
vandas
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Noi 23, 2010 12:00 am

Re: fose septice

Mesajde Veres Ovidiu » Joi Feb 19, 2015 7:23 pm

Nu trebuie s? v? ingrijora?i în privin?a vidanjarii, eu am o fosa septica cumparata si montata de firma Eco Vera Systems de 2 ani si nu am vidanjat-o deloc. Luna aceasta poate am sa chem vidanja. Am folosit Bioactivator praf ce mi-au recomandat cei de la care am cumparat fosa si nu am avut probleme cu mirosurile. Costul de intretinere a fost 10 ron pe luna.
Veres Ovidiu
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Feb 19, 2015 6:28 pm

Re: fose septice

Mesajde Olinelooo » Mie Apr 20, 2016 9:14 am

deci imediat dupa ce este pusa in groapa trebuie umpluta cu apa, altfel se va contracta iar pamantul/nisipul ce se pune in jurul ei nu-i va permite sa mai revina la vechea forma.????
Olinelooo
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Apr 20, 2016 9:09 am

Re: fose septice

Mesajde greenday » Joi Apr 21, 2016 1:12 pm

Olinelooo scrie:deci imediat dupa ce este pusa in groapa trebuie umpluta cu apa, altfel se va contracta iar pamantul/nisipul ce se pune in jurul ei nu-i va permite sa mai revina la vechea forma.????


Exact.
Avatar utilizator
greenday
 
Mesaje: 128
Membru din: Sâm Ian 15, 2011 3:32 pm

Re: fose septice

Mesajde IONUTECO » Sâm Feb 11, 2017 5:19 pm

Fosa septica trebuie sa fie in primul rand certificata si testata de un laborator omologat de CE conform SR-EN 12566-1 ca modelele ECO ROTARY.
Trebuie sa aiba prelungiri incluse ale gurilor de vidanjare/vizitare pentru a putea fi ingropata sub cota de inghet:https://www.casesigradini.ro/firme/f1/7735/SC-ECO-ROTARY-SRL iar pretul trebuie sa fie cel mai bun in raport cu calitatea produsului.
IONUTECO
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Feb 11, 2017 5:06 pm

Re: fose septice

Mesajde Shahtaj » Joi Iun 22, 2023 2:00 pm

Step into a world of Pakistani party dresses with glamour and grace. Shahtaj Qaiser provides a collection of party dresses with beautiful designs that seamlessly mix traditional and modern styles. Whether it's a formal gathering or a festive celebration, our party dresses are designed to leave a lasting impression.
Shahtaj
 
Mesaje: 26
Membru din: Sâm Iun 17, 2023 12:57 pm

Re: fose septice

Mesajde Adelaide » Mie Oct 11, 2023 8:43 am

EMILUTA scrie:As vrea sa montez o fosa , noi suntem 4 persoane, dar imi este f. greu sa aleg deoarece nu prea am cunostinte in domeniu.
am vazut pe net unele gen tanc, cu 2 compartimente si unele rotunde ca un butoi. Mi-ar putea da cineva un sfat si amanunte despre acestea?

Dacă doriți să instalați o fosă septică, există câteva lucruri de luat în considerare. Dimensiunea rezervorului ar trebui să se bazeze pe numărul de persoane din gospodăria dvs. și pe cantitatea de apă pe care o utilizați. Un rezervor cu două compartimente este o opțiune bună, deoarece permite deșeurilor solide să se depună în partea de jos, în timp ce deșeurile lichide curg în al doilea compartiment pentru tratare ulterioară.

În ceea ce privește rezervoarele rotunde, acestea sunt de obicei fabricate din plastic și sunt mai accesibile decât rezervoarele din beton. Cu toate acestea, ele pot să nu fie la fel de durabile și pot necesita întreținere mai frecventă. Este important să verificați cu reglementările locale și să obțineți toate permisele necesare înainte de a instala o fosă septică. De asemenea, este recomandat să consultați un profesionist pentru a asigura instalarea și întreținerea corespunzătoare and time card calculator.
Adelaide
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Oct 11, 2023 8:38 am


Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori