de micki23 » Lun Sep 12, 2011 4:14 pm
Rabarbărul -Rheum palmatus
-se cultiva in gradini, mai ales in Transilvania si nordul Moldovei
- Infloreste alb-verzui, in perioada mai-iunie. Contine: tanin, antrachinone, acid oxalic, ulei volatil, substante minerale, vitamina C, fosfor, calciu, cupru, molibden, sodiu.
- Frunzele de rabarbar sunt toxice
-Se inmulteste prin divizarea tufelor sau prin seminte. In cazul inmultirii prin seminte, rabarbarul va ajunge la maturitate de abia dupa doi ani.
-Prefera locatiile in care sa primeasca soare din plin, desi creste bine si la umbra, caldura in exces va face sa aiba frunze si codite mai subtiri.
Solul trebuie sa fie usor alkalin, bine drenabil si bogat in substante nutritive. Pentru o cultura de rabarbar lasati cam 120 cm intre plante. Se uda regulat, desi plantele mature sunt foarte rezistente la seceta. Oricum, in verile caniculare, rabarbarul creste mult mai greu, intrand chiar intr-o stare de repaus; spre sfarsitul verii - inceputul toamnei, cand temperaturile devin suportabile, planta isi reia ciclul dezvoltarii.
Este bine sa indepartati florile imediat ce apar, pentru ca planta sa isi consume toate substantele nutritive in dezvoltarea frunzelor si a coditelor.
Nu lasati sa creasca buruieni in jurul ei .