Conservarea florilor de soc

Idei si retete pentru pastrarea si conservarea in cele mai bune conditii a legumelor si fructelor.

Conservarea florilor de soc

Mesajde petrilaana » Lun Mai 14, 2012 5:26 pm

A inceput sezonul socului, si, cum sunt mare iubitoare a sucului de soc, as vrea sa stiu cum as putea conserva florile de soc astfel incat sa le folosesc si peste cateva luni. Metode verificate, daca se poate. Multumesc.
petrilaana
 
Mesaje: 139
Membru din: Dum Sep 11, 2011 6:26 am

Re: Conservarea florilor de soc

Mesajde muschu » Lun Mai 14, 2012 5:39 pm

Si mie imi place mult sucul de soc, dar nu m-am gandit pana acum ca as putea face suc din florile conservate.

Cu toate ca in fiecare an usuc flori de soc si la folosesc pentru ceai. Ceaiul de soc este detoxifiant, diuretic si este util si in tratarea racelilor si tusei.

Daca reusesc sa usuc anul acesta mai multe flori, poate fac si o experienta sa vad daca mai fermenteaza si are aceiasi aroma sucul din flori de soc uscate. A incercat cineva?
Avatar utilizator
muschu
 
Mesaje: 147
Membru din: Mie Mai 09, 2007 11:00 pm

Re: Conservarea florilor de soc

Mesajde andu4bidden » Joi Iun 07, 2012 9:38 am

Florile de soc trebuie sa fie înflorite în proportie de 75-80 % în momentul recoltarii pentru conservare.
Tipsiile cu flori se pun la soare puternic pe un singur rand si dupa 6 ore se scutura floarea si se mai lasa inca o ora.Apoi se ambaleaza pt conservare.
Eu asa fac.
andu4bidden
 
Mesaje: 58
Membru din: Lun Noi 01, 2010 12:00 am

Re: Conservarea florilor de soc

Mesajde CyleX4 » Mar Iul 10, 2012 8:26 pm

E adevarat; inflorescentele de soc se usuca pe suport de hartie, in decursul unei zile calduroase de vara; din pacate, "socata" are gust si aroma doar din florile proaspete; ... din florile uscate este recomandat a se face ceai/ infuzie/ decoct.
CyleX4
 
Mesaje: 137
Membru din: Joi Mar 01, 2012 8:46 pm

Re: Conservarea florilor de soc

Mesajde florentinab » Joi Oct 11, 2012 10:13 am

Eu am un soc in curte si in fiecare an pun la uscat restul florilor de suc, dupa ce fac socata, bineinteles. Eu le culeg si le pun intr-o camera intinse. Dupa ce se usuca bine, 2-3 saptamani, le ambalez in pungi de hartie (ideal) si le pastrez pentru iarna, cand consum foarte mult ceai.
florentinab
 
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 08, 2012 9:52 pm


Înapoi la Pastrarea si conservarea legumelor si fructelor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron