Conservare sfecla rosie

Idei si retete pentru pastrarea si conservarea in cele mai bune conditii a legumelor si fructelor.

Conservare sfecla rosie

Mesajde florentinab » Mie Oct 17, 2012 3:43 pm

Am descoperit o reteta simpla de conservare a sfeclei rosii (una din legumele mele preferate):
5 kg sfecla, 2-3 bucati hrean, o cana (250 ml) otet, 250g zahar ( depinde de gusturi, se poate si mai putin sau deloc), 2 linguri sare.
Sfecla se coace, se lasa la racit, se curata si se taie bucatele sau se rade ( eu am taiat-o betisoare). Hreanul se rade peste sfecla. Celelalte ingrediente si amesteca si se adauga peste legume. Se amesteca si se lasa sa-si lase suc cam 1 ora.
Se consuma pe loc sau se pune in borcane si se pastreaza pentru iarna.
Daca mai aveti alte reteta vreau sa le incerc.
florentinab
 
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 08, 2012 9:52 pm

Înapoi la Pastrarea si conservarea legumelor si fructelor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron