Pagina 1 din 1

Pastrare morcovi si patrunjei

MesajScris: Dum Sep 16, 2012 3:42 pm
de csjency
Am scos deja morcovii si patrunjeii. Sunt foarte deshidratati. Ce imi recomandati pentru pastrare si "revigorare"?

Re: Pastrare morcovi si patrunjei

MesajScris: Dum Sep 16, 2012 6:26 pm
de mirelat
Daca morcovii si patrunjeii sunt deja foarte deshidratati, si nu ai cantitati mari, eu i-as lasa cateva ore in apa rece pentru rehidratare, dupa care i-as curata, taia la dimensiunile dorite, iar apoi i-as congela.

Re: Pastrare morcovi si patrunjei

MesajScris: Dum Sep 16, 2012 7:35 pm
de greenday
Morcovii, patrunjeii, telina, prazul, pastarnacul si alte legume radacinoase se pot pastra in lazi cu nisip, asezate vertical, in spatii intunecoase si racoroase.

Daca aveti cantitati mari de legume, se pot pastra si in gradina. Se sapa gropi de 50-60 cm adancime, si se aseaza legumele vertical, acoperindu-se cu un amestec de pamant, nisip si frunze.

Re: Pastrare morcovi si patrunjei

MesajScris: Mie Iul 10, 2013 4:16 pm
de Vladriana
Interesant si bine de stiut! Nu m-am gandit sa pastrez legumele /radacinoasele in nisip. Voi incerca. Dar avocado cum se pastreaza? Stiu ca se coace in cateva zile daca il tinem in punga de hartie dar apoi daca nu-l consumam pe tot in aceeasi zi, cum pastram restul ramas? Multumesc!