Ce ati mai facut, mesterit, astazi?

Loc de discutii pentru membrii comunitatii CaseSiGradini.ro, pe orice tematica, chiar daca nu tine de domeniul constructiilor si amenajarilor.

Moderator: raziel

Ce ati mai facut, mesterit, astazi?

Mesajde raziel » Dum Mar 06, 2011 2:17 pm

Ma bucur foarte mult ca administratorii au decis deschiderea acestei cafenele in care putem sa scriem despre experientele noaste,despre ce mai mesterim prin casa,gradina,apartament.
Toti stim ca in permanenta se gaseste ceva de facut,remediat,reparat,ca in momentul in care ne ducem sa cumparam din magazin ceva ce ne trebuie ,avem un sentiment de nesiguranta datorita explicatiilor nesatisfacatoare date de vanzatori,si cumparam cu inima indoita.
In defintiv cafeneau se doreste un spatiu interactiv in care forumistii casesigradini sa-si scrie experientele ,intamplarile personale,care pot fi de folos si altora.
INSTALATII ELECTRICE COMPLEXE
raziel

Re: Ce ati mai facut, mesterit, astazi?

Mesajde MariuxSS » Mie Mar 09, 2011 4:47 pm

Am schimbat azi un bec de tip vechi , cu filament incandescent, cu unul de tip economic ,spiralat. Spre surprinderea mea, cand si cand, becul se aprinde cu toate ca intrerupatorul este pe oprit, se pare ca este din cauza intrerupatorului cu led de semnalizare. Am inteles ca se produc descarcarile prin led catre bec de aceea palpaie becul. Exista vre-o solutie ieftina sa nu se mai intample acest lucru? Nu de alta dar mie i-mi place intrerupatorul cu led, il gasesc usor pe intuneric.
MariuxSS

Mesajde raziel » Lun Mar 14, 2011 6:10 pm

MariuxSS scrie:Exista vre-o solutie ieftina sa nu se mai intample acest lucru? Nu de alta dar mie i-mi place intrerupatorul cu led, il gasesc usor pe intuneric.

O rezistenta montata pe bornele fasungului rezolva problema.
raziel

Mesajde MariuxSS » Mie Apr 20, 2011 10:06 pm

O rezistenta montata pe bornele fasungului rezolva problema.

Mersi mult, astept detali ;)
MariuxSS

Mesajde raziel » Dum Apr 24, 2011 11:20 am

Hristos a inviat!Paste fericit tuturor.
raziel

in gradina.

Mesajde yvonne16 » Sâm Mai 28, 2011 7:00 am

Gradina mea incepe sa fie frumoasa.Am pus vinete, ardei,cartofi,fasole,castraveti,pepeni,porumb,dovlecei.......si altele.Mai avem sa punem azi rosiile si sa ne rugam sa mai si ploua. Bafta tuturor forumistilor !
yvonne16

Mesajde raziel » Mie Iul 20, 2011 12:03 pm

A inceput ingroparea cablurilor ,sper sa se termine pana in toamna,altfel va fi traficul...
Fişiere ataşate
cabluri.JPG
raziel

Mesajde yvonne16 » Mie Sep 28, 2011 11:55 am

Astazi am inceput curatenia de toamna in casa,iar in gradina deja am scos lalelele si zambilele,am adunat pastaile de la fasolea urcatoare,am adunat florile uscate,am pus muraturi,ce mai,ne pregatim de iarna.Spor la treaba tuturor!
yvonne16

Mesajde petrilaana » Mie Sep 28, 2011 2:10 pm

yvonne16 scrie:Astazi ... am scos lalelele si zambilele ...

Din cate stiu eu bulbii de lalele si zambile se scot din pamant la inceputul verii, iar toamna tarziu se replanteaza, astfel incat primavara devreme sa reintre in vegetatie. Daca abia acu i-ai scos, cand ii replantezi, doar in primavara?
petrilaana

Mesajde Cristina979 » Mar Noi 22, 2011 10:48 am

Mi-a spus mama ca s-a anuntat ninsoare incepand de maine, asa ca azi ma grabesc sa termin de maturat ultimele frunze uscate, sa curat florile si inca ma mai gandesc daca voi taia sau nu trandafirii: in primii ani cand am avut trandafiri in gradina mama ii curata toamna si ii ingropam, dar in ultimii ani i-am lasat asa; anul trecut m-am gandit sa-i 'imbrac' de iarna si am legat in jurul a 2-3 dintre ei ramurile de dumitrite pe care le taiasem, gandidu-ma ca ii va proteja intr-un fel. Nu stiu cat i-a ajutat, dar oricum rau nu a facut, au supravietuit toti si anul acesta am avut trandafi inalti pe care ii vedea mama pe geam din casa; probabil voi adopta aceeasi strategie si ii voi acoperi cu pamant doar pe cei mai mici.
Spor la treaba tuturor!
Cristina979

Înapoi la Cafeneaua CaseSiGradini.ro