OGLINDA

Idei si proiecte de design interior

OGLINDA

Mesajde hera » Sâm Mai 12, 2012 6:23 pm

Un obiect inedit pentru pereti este oglinda, care pe langa rolul utilitar, mai are si un rol decorativ. O oglinda bine incadrata intr-un spatiu, poate mari camera si iti poate reflecta personalitatea. Dupa cum se stie, oglinda este nelipsita din vestibul, baie, dormitor, insa astazi in decorarea unei case sau a unei cladiri, oglinda reprezinta un adevarat trend, fiind folosita din ce in ce mai mult.
In cazurile clasice, oglinda se foloseste pentru a da luminozitate unei camere mai intunecoase, pentru a da senzatia de mai mult spatiu. O oglinda pe cel putin 2/3 din perete va extinde camera si o va face sa para mai aerisita.
Oglinzile-perete sunt folosite pentru a crea lumina si iluzia de spatiu. Mobilierul cu oglinda este esential pentru secolul 21-lea, fiind mixul perfect intre fuziune si utilitate. Intr-o camera luminata slab plasarea unei oglinzi mari, pe peretele opus ferestrei, creeaza un efect optic placut.
Oglinda din centrul mesei: o oglinda in centrul mesei da un aspect elegant si sofisticat dining-ului. Incearca sa pui pe aceasta si vaze (sau vase) de marimi si forme diferite cu sau fara flori, pentru senzatia de profunzime. Oglinzile in bucatarie sunt alternativa creativa a sticlei si o idee nonconventionala.
Oglinzile "in grup" reflecta interiorul camerei intr-un mod inteligent, dand un efect "spart". Grupeaza intamplator sau dupa preferinte mai multe tipuri de oglinzi, cu forme variate si rame distincte pentru a sugera ideea de "colectionar". Oglinda poate indeplini si rolul de tablou. Cu o rama inedita si creativa ea decoreaza peretii oferind perspective interesante si personalizate.
Lumanarile alaturate unei oglinzi reprezinta o modalitate de inviorare a mediului locuintei tale. Lumina acestora se reflecta dublu crescand intensitatea romantismului si nuanta boema. Oglinzile incorporate in podea maresc camera si au efect bidimensional. Iar daca avem in vedere o oglinda pe tavan, camera respectiva va parea mai inalta.
Oglinzile de exterior redau imagini placute din mediul inconjurator, in acest caz, devenind parte a spectrului artistic dubland peisajul. Oglinda in partea de sus sau in partea de jos, ca fasie orizontala , paralela cu tavanul sau cu podeaua, da impresia ca tavanul sau respectiv podeaua se prelungesc.
Oglinzile curbate sunt, de asemenea, folosite in amenajari interioare si design, la vizualizarea marita sau scazuta a imaginilor reflectate. Pentru persoanele muzicii, oglinzile acustice sunt accesorii deosebite pentru a difuza si a propaga sunetul.
hera

Re: OGLINDA

Mesajde teoancali » Lun Mai 14, 2012 10:11 am

Imi plac oglinzile pentru ca dau o nota de eleganta incaperilor, sunt practice si maresc vizual un spatiu.
teoancali

Mesajde CyleX4 » Dum Mai 20, 2012 10:26 am

exista in comert oglinzi incadrate in nenumarate forme ambientale, care devin obiecte multifunctionale intr-un hol sau living; o incapere fara o oglinda (bineinteles, aleasa cu gust si bine incadrata in stilul camerei) nu are viata...!!!!
CyleX4

Mesajde doinamicu2010 » Lun Iul 16, 2012 8:47 am

eu am cel putin o oglinda in fiecare camera
doinamicu2010

Mesajde pinky23 » Mar Aug 28, 2012 1:53 pm

Si mie imi pac onglizile!!! As vrea sa am una pe tot peretele din baie! :)
pinky23

Mesajde AndreeaDeea » Mar Oct 09, 2012 1:13 pm

Pentru femei in special, oglinda reprezinta un obiect absolut necesar. Pe langa fatptul ca ne este utila noua femeilor, oglinda este si un accesoriu decorativ in casa oricui ... o locuinta fara oglinda este ca o femeie fara cercei ...
AndreeaDeea

Mesajde agnesmaryo » Mar Ian 22, 2013 5:42 pm

Eu nu sunt amatoare a oglinzilor, ma gandesc cu teama la cei 7 ani de ghinion pe care ii aduc in cazul in care le sparg din greseala! Maxim 3 oglinzi mari sunt suficiente intr-un apartament si vre-o 4-5 la o casa.
agnesmaryo

Mesajde DianaD » Dum Ian 27, 2013 12:31 pm

Eu am in camera cel putin doua oglinzi.
Nu cred in ghinionul cu spartul oglindei.
Chiar am avut nenorocul sa sparg o oglinda din greseala dar nu am patit nimic.
DianaD

Mesajde dana_cifu » Mie Feb 20, 2013 3:22 pm

Visul meu e sa am o oglinda mare pe tavanul din dormitor. Si una mare in sufragerie. Mareste camera, care oricum e mica! :D
dana_cifu

Mesajde cataacc » Mar Feb 26, 2013 8:25 pm

SINCER EU PREFER OGLINZIILE MICI SI DRAGUTE
cataacc

Următorul

Înapoi la Design interior