diomadi scrie:Bunica mea a mostenit o casa din chirpici, acolo ne petrecem majoritatea vacantelor, casa are cca. 300 de ani, fara exagerare si arata superb. A intrat putin in pamant, dar zidurile sunt intacte. In plus, este mult mai sanatos amestecul de pamant cu paie pentru sanatatea noastra, daca facem diferenta intre acesta si o placa de beton
ramona06 scrie:As vrea sa stiu care din case construite din caramida si cele din chirpici sunt mai bune? Am auzit caci casa din chirpici este ecologica si ca e cea mai buna casa=e mai calduroasa si tine mai bine la cutremure. As vrea sa aflu daca e adevarat?![]()
![]()
Construirea cu ajutorul sacilor de pamant (uneori numiti saci de nisip, sau earthbag) este atat veche cat si noua. Sacii cu nisip (earthbag) au fost mult timp folositi, in special de catre militari, pentru crearea de bariere puternice, pentru protectie sau pentru controlul inundatiilor. Aceleasi motive care fac sa fie buni pentru aplicatiile enumerate mai devreme, ii fac buni si pentru construirea de locuinte. Avand in vedere ca zidurile realizate cu saci de pamant (earthbag) sunt atat de masive, ele rezista la toate tipurile de vreme rea (rezistand chiar si la gloante) si deasemenea rezista si la calamitati naturale cum ar fi cutremure si inundatii. Cladirile realizate din saci de pamant (earthbag) pot fi ridicate simplu si rapid folosind materialele disponibile si cu putini bani.
Valina33 scrie:E o alegere buna daca ii faci peretele mai gros si il intaresti pe interior si exterior cu plasa sudata. Ii faci mai tare peretele decat unul de beton. Si ca sa nu trebuiasca s-o intretii ca pe o casa de chirpici o izolezi cu ce fel de polistiren vrei.
Înapoi la Sisteme constructive
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori