closet in curte nevidanjabil

Subiecte diverse, legate de casa si gradina, dar care nu se incadreaza in celelalte sectiuni ale forumului.

closet in curte nevidanjabil

Mesajde amarie » Dum Ian 08, 2012 1:02 pm

Locuind intr-o localitate rurala, unde nu exista sistem de canalizare, closetul/ closetele (evident fara apa curenta, caci atunci ar fi WC-uri) din curte trebuie vidanjate. Dificultatea este ca in comuna nu exista servicii de vidanjare, iar daca as apela la cele care poate mai exista in orasul cel mai apropiat acestia refuza motivand ca closetele nu sunt betonate sau cer preturi exorbitante etc.
Am auzit ca exista cel putin doua metode de a rezolva, fie si partial, problema :
1. Ar exista substante active de transformare a continutului closetelor in substante ecologice, cu miros agreabil, devenind ingrasamant natural care nu miroase insuportabil, astfel incat golirea manuala a closetului nu mai este imposibila...
2. Ar exista recipienti din plastic interschimbabili care pot fi luati de niste masini speciale precum "gunoiera" prevazute cu dispozitive corespunzatoare ( daca ar catadicsi sa accepte un asemenea serviciu...)
3. construirea / saparea unei gropi alaturate la un nivel mai scazut cu tub de deversare prin cadere (potrivit principiului vaselor comunicante).
4. cea mai uzitata solutie : se astupa closetul plin si se construieste altul ... si apoi altul... s.a.m.d.
Adresez rugamintea catre forumisti sa-mi impartaseasca din experienta proprie sau sa-mi indice surse credibile care trateaza subiectul cu seriozitate. Multumesc.
amarie

Re: closet in curte nevidanjabil

Mesajde roger-ius » Sâm Ian 14, 2012 2:29 pm

1. Exista bioactivatori care actionează asupra bacteriilor din fosa septică si care provoaca multiplicarea foarte rapidă a bacteriilor utile in procesul de biodegradare. Bioactivatorii reduc cantitatea de namol si deseuri solide acumulate in fosa septica. Ma gandesc ca ar putea sa faca acelasi lucru si in cazul unui closet din curte. Poate ca in urma actiunii bioactivatorilor ar putea rezulta un ingrasamant natural. Nu stiu insa daca, legal cel putin, el ar putea fi folosit in gradina. Iata si un exemplu de astfel de bioactivator.

2. La punctul asta nu cred ca cineva care dispune de logistica necesara ar fi dispus sa presteze acest serviciu fara a avea un anumit numar de clienti. Iar la tara nu stiu cati oameni ar fi dispusi sa cheltuie bani pe acei recipienti. Ar fi o solutie viabila daca intr-un anumit sat sau intr-o anumita zona ar fi destui oameni interesati de varianta asta. Daca exista cerere se gaseste unul cu initiativa care sa vina cu oferta.

La 3. si 4. cred deja ca bataia de cap e destul de mare raportat la rezultate.

Din cate stiu eu, tangential, despre subiect, la tara la bunici, se sapa o groapa in gradina si cu ceva tigani se se golea continul closetului in acea groapa, dupa care se acoperea cu pamant. Nu e o rezolvare de secol 21, dar invetitia era minima ... In timpul operatiunii deranjul era insa mare ...
roger-ius

Re: closet in curte nevidanjabil

Mesajde amarie » Lun Ian 16, 2012 7:56 pm

Va multumesc foarte mult. Voi aprofunda documentarea privind substantele de folosit :idea: . Cu deosebita stima, V. Amarie
amarie

Înapoi la De toate ...