delimitare spatiu public

Legi, reglementari, autorizatii

delimitare spatiu public

Mesajde amarie » Lun Apr 30, 2012 12:17 pm

Buna ziua!
Va adresez rugamintea de a ma lamuri :?: care este limita / linia de demarcatie intre spatiul privat si spatiul public. Mai concret, ma refer la drumurile (comunale) sau ulitele satelor, dar nu numai. Din axul drumului pe o parte si alta se afla partea carosabila, apoi santurile (rigolele), apoi "zona" pana la gardul / imprejmuirea spatiului privat.
Exista reglementari cu privire la dimensionarea acestora? In sarcina cui se afla constructia podetelor care aflandu-se pe spatiul public in a cui proprietete se afla? As fi bucuros sa aflu mai multe opinii, inclusiv de la un jurist. Va multumesc. Cu stima, V. Amarie
amarie
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Feb 04, 2009 12:00 am

Re: delimitare spatiu public

Mesajde muha_huma » Joi Aug 23, 2012 8:57 am

Zonele de delimitare sunt prevazute prin certificatele de urbanism eliberate de primarie.

In privinta proprietatii spatiilor respective, inclusiv a podetelor, depinde de statutul drumului, unele drumuri sunt in proprietatea/administrarea Consillilor Judetene, altele a Consillilor locale, altele a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Daca se construieste/reabiliteaza un drum, este obligatia proprietarului drumului sa asigure acces la proprietati prin podete, in cazul in care aceste accesuri existau inainte.
muha_huma
 
Mesaje: 132
Membru din: Mie Aug 11, 2010 9:30 am


Înapoi la Legislatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator