Mansarda fara autorizatie

Legi, reglementari, autorizatii

Mansarda fara autorizatie

Mesajde Alina0102 » Mar Feb 03, 2015 5:02 pm

Buna ziua.
Sunt in cautare unei noi case. Am gasit una in centrul vechi al Constantei dar are o problema. Casa a fost renovata recent, proprietarul a transformat podul acesteia in mansarda fara sa schimbe aspectul exterior, fiind o casa din 1920 aceasta are camerele foarte inalte asa ca a daramat tavanul si a turnat o noua placa de beton la un nivel mai mic pentru a face podul locuibil. Dar nu are nicio autorizatie.
Ce acte sunt necesare pentru a intra in legalitate si care ar fi pretul lor? Imi place casa foarte mult, fatada a ramas pe aceeasi linie de epoca, singura problema fiind podul modificat.
Alina0102
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Feb 03, 2015 4:52 pm

Re: Mansarda fara autorizatie

Mesajde greenday » Mar Feb 03, 2015 5:53 pm

Ordinul 839/ 2009, Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii

Art. 59: Intrarea în legalitate
(3) În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.

Deci ar trebui sa te adresezi Biroului Urbanism al Primariei Constanta. Posibil sa se lase si cu niste amenzi.

Costuri vor fi legate de Certificatul de Urbanism, diverse avize, Autorizatia de Construire, proiect de arhitectura si rezistenta etc.

Bine ar fi sa le suporte proprietarul actual, practic a fost decizia lui sa construiasca fara autorizatie.
Avatar utilizator
greenday
 
Mesaje: 128
Membru din: Sâm Ian 15, 2011 3:32 pm

Re: Mansarda fara autorizatie

Mesajde Alina0102 » Mar Feb 03, 2015 7:39 pm

Multumesc frumos de raspuns . Din cate mi-a dat de inteles nu vrea sa faca asta . Casa este foarte ieftina avand in vedere zona si imbunatatirile pe care le are . Deci banuiesc ca actele necesare plus amenzile vor fi foarte mari . Mi-a mai spus cineva ca a primit amenda de 10.000 ron pt ca a construit o mansarda pe un garaj . Deci imi iau gandul de la ea.
Alina0102
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Feb 03, 2015 4:52 pm

Re: Mansarda fara autorizatie

Mesajde marcelb » Mar Feb 03, 2015 7:59 pm

Daca casa iti place mult si pretul ti se pare subevaluat, atunci poate ar merita sa faci un drum la primarie si sa incerci sa afli exact ce costuri ai cu intrarea in legalitate si daca poti scapa fara amenda.

Dar poate n-ar strica sa vada casa inainte si un specialist in constructii, sa nu te trezesti ulterior ca mansarda a fost facuta nu doar fara acte ci si fara discernamant in ceea ce priveste normele de calitate in constructii...
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am


Înapoi la Legislatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator