Solutii pentru toate problemele mobilei de lemn

Mobila bucatarie, mobila living, mobila dormitor, mobila copii, mobila bar, mobilier baie, mobilier comercial, mobilier terasa, mobilier gradina, etc.

Solutii pentru toate problemele mobilei de lemn

Mesajde hera » Vin Aug 24, 2012 8:05 pm

Petele de grasime trebuie sterse imediat ce au intrat in contact cu suprafata de lemn. Daca nu le stergi imediat, acestea vor lasa pete mai inchise la culoare pe mobilier, care nu se vor mai sterge niciodata.
Petele de grasime pot fi indepartate de pe suprafetele din lemn cu solutii profesionale, destinate acestui tip de murdarie. Inainte de a folosi aceste solutii, trebuie sa fii sigur ca nu vor distruge lemnul si mai mult. Incearca aceste solutii pe o suprafata mai putin vizibila a mobilierului.
Daca pata de grasime este proaspata, se pune peste ea un cub de gheata. Astfel, grasimea se va solidifica si vei putea sa o indepartezi de pe suprafata de lemn cu ajutorul unei spatule. Manevra se face cu grija pentru a nu zgaria mobilierul.
Se prepara o solutie din 2 pliculete de ceai negru pe care le tii timp de 20 de minute in apa fierbinte. Sterge pata de grasime cu o carpa curata imbibata in ceaiul respectiv. Dupa ce ai curatat bine locul, sterge lemnul cu o solutia ta obisnuita pentru curatat suprafetele de lemn.
Petele de grasime de pe suprafetele de din lemn se pot indeparta si cu terebentina, fosfat de sodiu sau lichid de frana. Toate aceste solutii se gasesc pe piata, insa trebuie sa te asiguri ca nu iti vor distruge mobilierul. Teasteaza-le inainte de a le folosi.
Petele de grasime de pe mobila pot fi eliminate si cu sare. Aplica pe locul cu pricina o cantitate suficeinta de sare, care sa acopere complet pata de grasime. Lasa sarea sa actioneaze pana cand toata grasimea este absorbita. Repeta operatiunea pana cand pata de grasime a fost absorbita in sare. Sterge apoi suprafata de lemn cu solutia ta obisnuita de curatare.
O alta solutie potrivita pentru indepartarea petelor de grasime de pe suprafetele de lemn se obtine din detergent de vase si apa fiarta. Amesteca bine aceasta solutie, pana se formeaza o spuma consistenta. Cu o carpa curata, sterge pata de grasime doar cu spuma de detergent. Dupa ce pata a fost indepartata, sterge locul bine cu putina apa calduta, fara detergent. Usuca apoi bine suprafata de lemn si sterge-o cu solutia ta obisnuita de curatat lemnul.
Un alt tip de grasime, des intalnit in bucatariile noastre, este grasimea acumulata in timp, cauzata de gatit. Atunci cand gatesti, grasimea si uleiul sar pe mobilierul tau de bucatarie. Grasimea rezultata de la gatit se amesteca cu praful si alte impuritati din bucatarie si rezulta astfel o murdarie absolut inestetica care apare pe dulapurile de bucatarie. Curatarea dulapurilor din lemn nu este insa o operatiune atat de dificila pe cat ai crede. Fie ca ai mobilier din lemn de cires, stejar sau fie orice al tip de lemn, exista soluti pentru indepartarea stratului de grasime adunata in timp.
Pentru a curata dulapurile si intreg mobilierul din bucatarie, prepara o solutie din cantitati egale de amoniac si apa calduta. Pune aceasta solutie intr-un recipient care este prevazut cu pulverizator. Aplica aceasta solutie pe toata suprafata de lemn si las-o sa actioneze timp de 2-3 minute.
Se sterge apoi fiecare piesa de mobilier in parte cu o carpa moale si uscata. Dupa ce stergi suprafetele din lemn, foloseste o alta carpa, umeda de data aceasta, cu care sa stergi mobilierul. Este foarte important ca atat grasimea cat si urmele de ammoniac sa fie indepartate in totalitate.
Se sterge din nou mobilierul cu o carpa uscata, pana cand se usuca. Nu lasa ca solutia de curatare sa se usuce pe suprafetele de lemn. Astfel mobilierul tau va capata si alte pete inestetice care vor mult mai greu de indepartat. Repeta aceasta operatiune pana cand toate dulapurile tale din bucatarie sunt curate si fara reziduuri de grasime.
Este indicat sa cureti in mod regulat mobilierul din bucatarie. Daca nu ai timp saptamanal, atunci cel putin o data la doua saptamani este recomandat sa cureti suprafetele din lemn cu aceasta solutie. Grasimea acumulata pe mobilierul din bucatarie este foarte periculoasa si poate cauza chiar incendii, daca se afla depusa in cantitati mari.
Petele de apa trebuie indepartate imediat. Ulterior se va sterge locul respectiv cu o solutie de curatat lemnul. Afla care sunt toate solutiile pentru curatarea petelor de apa de pe lemn.
Daca pata de apa de pe lemn este proaspata, trebuie stearsa de repede poti cu o carpa uscata si curata. Dupa ce se sterge apa, se acopera locul cu un prosop uscat din hartie, peste care se aseaza o greutate, de preferat o carte mai groasa. Se tine aceasta greutate timp de minim trei ore.
Tot in cazul in care pata de apa de pe lemn este proasptata, se sterge usor cu o carpa curata. Nu trebuie sa se stearga cu prea multa presiune, altfel exista riscul ca apa sa se imbibe si mai tare in lemn. Dupa ce se sterge bine, se foloseste o solutie de sters mobila pe baza de ulei. Atunci cand se sterg suprafetele din lemn, trebuie folosite materiale fine, neabrazive.
Daca pata de apa de pe suprafata de lemn este mai profunda, se foloseste un produs de curatare care contine acid oxalic. .
Acidul oxalic este un inalbitor folosit pentru suprafetele din lemn, asadar daca dolosesti o cantitate prea mare risti sa iti distrugi pentru totdeauna piesa de mobilier. Este recomandat ca inainte sa se stearga pata de apa cu acid oxalic, sa fie testat intr-un loc mai putin vizibil al mobilierului pentru a ne asigura ca nu pericliteaza finisajul mobilierului.
O alta solutie pentru a indeparata petele de apa de pe suprafetele din lemn. Dupa ce se sterge pata de apa, se aplica o cantitate mica de pasta de dinti, obligatoriu pasta alba, niciodata gel, pe o bucata curata de bumbac si se sterge usor lemnul. Dupa ce se sterge si pasta de dinti, se foloseste o solutie profesionala de curatatare a lemnului
Pentru a curata petele de apa de pe lemn se poate folosi si o pasta obtinuta din amestecul de bicarbonat de sodiu si apa. Se sterge incet suprafata de lemn cu aceasta pasta si apoi las-o o jumatate de ora. Dupa acest interval, se curata pasta de pe lemn si apoi sterge locul cu solutia ta normala de curatat lemnul.
O alta solutie pe care o poate aplica pe suprafetele de lemn atacate de apa, este o pasta obtinuta din sare si ulei de gatit. Se freaca pata de apa cu aceasta solutie si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se sterge apoi pasta cu o carpa curata si uscata si apoi se foloseste o solutie obisnuita de sters praful de pe mobilier.
Petele de apa de pe suprafetele din lemn pot fi scoase si cu maioneza.Se aplica in locul vatamat o cantitate suficienta de maionezasi se lasa sa actioneze pe timpul noptii. A doua zi de dimineata, se sterge maioneaza cu o carpa curata si uscata si apoi se aplica o solutie obisnuita pentru mobila.
O alta solutie pentru a indeparta petele de apa este uscarea suprafetei afectate cu un feon.
Pentru a indeparata petele de apa mai se poate folosi si scrumul de la o tigara. Se sterge usor locul cu scrum, iar apoi se aplica o solutie profesionala de sters suprafetele din lemn.
Petele de alcool se sterg imediat cu o carpa uscata si curata. Apoi se poate folosi o solutie de curatat metalul. Atentie la concetratie este indicat sa fie testata inainte intr-o zona mai putin vizibila a mobilei.
Petele de arsura se sterg rapid cu o solutie de curatat metalul, iar apoi se aplica o pasta din ulei vegetal si sare. Aceasta pasta se lasa sa actioneze cateva ore, apoi se sterge cu o carpa moale si curata. Este indicat insa a nu lasa obiectele fierbinti sa intre in contact direct cu suprafata din lemn.
Crapaturile din lemn trebuie tratate imediat ce apar. Aceste crapaturi pot duce chiar la distrugerea unor parti din mobilier. Crapaturile se sterg cu apa calduta. Astfel lemnul se va umfla si se previn crapaturile mai mari. De cele mai multe ori crapaturile din lemn sunt un semnal de alarma asupra aerului foarte uscat din incapere. Se foloseste un umidificator pentru a regla aceasta situatie.
Zgarieturile aparute pe suprafata de lemn pot fi reparate cu un marker sau un creion care sa se potriveasca cu culoarea lemnului. Dupa ce se coloreaza cu markerul, se lasa putin timp sa se usuce, apoi se sterge suprafata de lemn cu o solutie obisnuita de curat lemnul. Mai se poate aplica si ulei de in, cu care sa sterge incet lemnul.
Hartia lipita de lemn poate fi indepartata daca se aplica ulei de bebelus pe zona respectiva. Uleiul se lasa cateva minute sa inmoaie suprafata de lemn murdara, apoi se curata bine locul cu o carpa uscata si curata.
Petele de cerneala trebuie indepartate imediat. Se sterge locul respectiv si apoi curata cu o crema pe baza de ceara. Daca pata nu dispare, sterge cu o solutie obtinuta din praf de curatat vase si ulei. Tot pentru petele de cerneala se mai poate folosi si o solutie din acid oxalic si apa calduta care se aplica pe pata si se lasa sa actioneze pana aceasta dispare.
Petele de vopsea pe baza de apa (sau vopsea lavabila) se indeparteaza imediat cu o carpa uscata. Daca suprafata de lemn a intrat in contact cu o vopsea pe baza de ulei , se sterge pata respectiva cu un solvent de ceara. Daca pata este mai veche, se aplica pe locul respectiv o cantitate generoasa de ulei de in fierbinte. Dupa ce pata se inmoaie, se indeparteaza cu o carpa inmuiata in ulei de in, apoi se sterge bine locul.
Pentru a combate lipsa de stralucire a mobilierului, se aplica regulat o solutie obtinuta din 2 linguri de terebentina, 2 linguri de otet, 2 linguri de alcool metilic si o lingura de ulei de in. Se amesteca bine aceste ingrediente si apoi se sterge lemnul cu o carpa uscata.
hera

Re: Solutii pentru toate problemele mobilei de lemn

Mesajde chitica » Sâm Aug 25, 2012 9:59 am

foarte interesant acest subiect..si mai ales cu raspuns la orice problema legata de mobila..si solutii pentru noi gospodinele
chitica

Mesajde adinacosminaPADUREAN » Mar Aug 28, 2012 8:17 am

Hartia lipita pe lemn se poate lua si cu ulei de masline?
Multumesc
adinacosminaPADUREAN

Mesajde deutzza_88 » Mie Aug 29, 2012 11:18 am

EU AM REUSIT SA INDEPARTEZ UNELE PETE CU CIF DILUAT IN APA SI APOI AM LIMPEZIT BINE SI STERS PANA A RAMAS CURAT.
deutzza_88

Mesajde dorinap » Vin Aug 31, 2012 8:45 pm

Hartia lipita pe lemn se poate curata si cu ulei de bebelus pe zona respectiva. Uleiul se lasa cateva minute sa inmoaie suprafata de lemn murdara, apoi se curata bine locul cu o carpa uscata si curata.
dorinap

Mesajde angi_78 » Lun Noi 26, 2012 11:30 am

Cu bicarbonat, dizolvat in apa si putin otet?
angi_78

Mesajde XTN89 » Lun Noi 26, 2012 5:50 pm

O intrebare mai ciudata. Mobila se poate innegri de la fum? Si daca da, ce-i de facut in cazul asta?
XTN89

Mesajde nicoleta78 » Sâm Ian 12, 2013 11:07 am

Cu ce as putea curata mobila inchisa la culoare(venghe)?M-au innebunit petele ........
nicoleta78

Mesajde oany89 » Mie Ian 23, 2013 1:30 pm

Am gasit aici multe solutii pe care nu le stiam. Multumesc!
oany89

Mesajde bella_casa » Joi Ian 24, 2013 11:44 am

Foarte util topicul, multumim. Solutii pentru curatarea parchetului sau antideteriorare aveti?
bella_casa

Înapoi la Mobila