Tratamente naturale impotriva daunatorilor plantelor

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

Re: Tratamente naturale impotriva daunatorilor plantelor

Mesajde andu4bidden » Vin Dec 28, 2012 1:38 pm

Nu stiam ca zatul de cafea poate fi un tratament contra daunatorilor. Interesant!
andu4bidden

Mesajde CyleX4 » Mar Ian 22, 2013 11:35 am

Mujdeiul de usturoi este un tratament natural impotriva daunatorilor plantelor !!
Se prepara din 5-6 catei de usturoi, peste care se torana un litru de apa. Lichidul se strecoara si se toarna intr-un pulverizator.
Stropiti plantele pe toata suprafata lor, inclusiv pe spatele frunzelor! Udati si pamantul, pentru ca anumiti daunatori se formeaza si in substrat.
Mujdeiul de usturoi este eficient impotriva urmatorilor daunatori: afide, acarieni, paianjeni, cosenile fainoase, paduchi testosi, colembole etc. Repetati tratamentul timp de o saptamana, pana cand observati ca planta este curata.
Dupa ce au disparut complet daunatorii, spalati cu grija frunzele sub jet de apa, pentru a indeparta mirosul de usturoi. ;)
CyleX4

Mesajde Ramo Mona » Lun Iul 29, 2013 3:59 pm

Eu stiu ca zatul de cafea face bine plantelor si scrumul de tigara inmuiat in apa.
Ramo Mona

Anterior

Înapoi la Gradina din casa