CACTUSI

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

Re: CACTUSI

Mesajde micki23 » Joi Aug 04, 2011 6:52 pm

La florarii sunt ori adusi direct din sere infloriti, ori mai fac smecheria ca pun ei floricele cu ace cu gamalie
micki23

Mesajde angyciobanu » Vin Sep 02, 2011 10:11 am

Serios? N-as fi crezut asa ceva?
angyciobanu

Mesajde anca29 » Sâm Noi 05, 2011 12:58 pm

Nici ai mei nu au inflorit si nu stiu care este cauza.Pacat,pentru ca florile de cactus sunt intr-adevar deosebite.
anca29

Mesajde anisoara » Mie Noi 23, 2011 7:47 am

Am un cactus din acela care face multe gheme cu ace :) si are multi ani dar nu a inflorit niciodata .Iarna il tin in beci si primavara in gradina in loc insorit.Sper ca anul acesta sa infloreasca
anisoara

Mesajde maimuticagogosica » Mie Noi 23, 2011 9:42 am

Am si eu un cactus de 3 ani si nu a inflorit niciodata. Il tin pe frigider. Am citit undeva ca, cactusii trebuie tinuti langa aparatura electrocasnica...frigider, chiar si langa calculator!
maimuticagogosica

Mesajde luci10 » Mie Noi 30, 2011 10:52 pm

Cactusul meu a inflorit in primul an, eu nu am probleme cu ei. Ii ud o data pe saptamana.
luci10

cactusii

Mesajde clady » Joi Ian 12, 2012 6:50 pm

Care sunt cele mai bune conditii pentru a tine cactusii iarna?
clady

Mesajde marcelb » Dum Ian 15, 2012 5:09 pm

Uitati o poza cu cactusul pe care il ingrijeste fetita mea de 12 ani. Il are de cativa ani, si in fiecare an infloreste in perioada Craciunului.

Cactusii sunt foarte buni de dat in grija copiilor, intrucat trebuie udati foarte rar, si cum copiii mai uita de ei, asa se si intampla. :)
Fişiere ataşate
poza_cactus_3.jpg
marcelb

Mesajde Gavriloi Adina-Mirabela » Mar Mar 20, 2012 11:33 pm

Pregatirea cactusilor pentru inflorirea de primavara-vara dureaza din septembrie pina in martie. Deja la jumatatea lunii septembrie trebuie inceputa rarirea udarii lor. Aceasta consta in limitarea treptata a udarilor, pentru ca, la sfirsitul lui octombrie, sa renuntam definitiv la ele. Pe perioada intreruperii vegetatiei, cactusii trebuie tinuti la racoare. Pentru majoritatea speciilor, temperatura de iernare nu poate depasi 10-12 grade Celsius, iar minima n-ar trebui sa coboare sub zero grade.

In astfel de conditii, cactusii incep sa se increteasca si sa-si reduca treptat volumul, trunchiul lor devine moale iar tepii isi pierd culoarea vie. Acestea sint manifestari normale ale intreruperii perioadei de vegetatie bine efectuata. Bineinteles ca si in domeniul asta parerile sint impartite. Udarea unui cactus, a carui perioada de vegetatie a fost intrerupta in ianuarie sau februarie, poate duce la putrezirea sau chiar la explodarea trunchiului. Iernind, cactusul isi mareste presiunea celulara pentru a putea retine apa atit de necesara lui, iar daca este udat isi destinde foarte repede peretii celulelor iar presiunea le sparge sistemul celular.

Unica “obligatie” a posesorului in aceasta perioada o constituie controlul frecvent al cactusilor. Iarna apar daunatori care, neavind dificultati in strapungerea epidermei subtiri a cactusului slabit, pot provoca pierderi, pe radacini ascunzindu-se larvele daunatorilor si ale purecilor de radacina – dusmani de temut ai cactusilor. Pentru a curata cactusii de daunatori, nu trebuie sa va temeti de scoaterea lor din pamint fiindca, spre deosebire de alte plante, acest lucru nu ii afecteaza deloc.Cactusii sint deranjati mai putin de temperaturile negative decit de soarele din februarie. Spun asta pentru ca multi cultivatori gresesc “trezind” cactusii in primele zile insorite ale lui februarie. Soarele este prea slab si cactusii isi pot pierde bobocii inca neformati in intregime.

Bobocii mari si vizibili ai cactusilor arata ca perioada iernarii e pe sfirsite, dar cu toate acestea nu trebuie sa sa-i udam imediat dupa formarea lor. Planta are forta necesara sa infloreasca singura. Inflorirea poate fi grabita printr-o stropire delicata, la jumatatea lunii martie. Ii “trezim” prin udare in momentul in care sesizam semnele cresterii, adica inverzirea conului de crestere, aparitia formelor cunoscute. Abia atunci putem incepe dozarea apei in suportul ghiveciului, crescind-o treptat. La jumatatea lunii aprilie putem uda planta in mod obisnuit.
Gavriloi Adina-Mirabela

Mesajde CyleX4 » Vin Mai 25, 2012 8:11 pm

Un lucru nu s-a spus: in afara de pamantul special, udarea relativ rara, repaosul de peste iarna si expunerea la caldura directa a soarelui, cactusii trebuie sa fie plantati in ghivece foarte "stramte"; in nici un caz nu se planteaza in ghivece mari; ptr a vegeta la suprafata (inaltime, diametru) si chiar ptr a inflori mai des, radacinile trebuie sa fie doar "fixate " in putin pamant...
CyleX4

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Gradina din casa