Probleme cu plantele

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

Probleme cu plantele

Mesajde Niculina Tecla » Vin Apr 01, 2011 12:48 pm

Buna ziua.Vreau sa stiu unde gresesc si ce pot face sa fie mai bine.Cum se incalzeste afara,mut florile din apartament pe balconul deschis.Din pacate,deseori sunt atacate de musculite albe.Si mereu ma chinuiesc si chinuiesc si plantele stropindu-le cu solutii recomandate de catre prrsoanele "avizate".De ce apar aceste musculite?
Niculina Tecla

Re: Probleme cu plantele

Mesajde angyciobanu » Dum Apr 03, 2011 9:38 am

Daca ati fi spus ca musculitele apar la plante cand le tineti in casa, mi se intampla si mie de la umiditate prea mare, dar afara nu stiu pentru ca aerul circula mai bine.
angyciobanu

Mesajde cristinica31 » Lun Apr 04, 2011 9:12 pm

si mie mi se intampla acelasi lucru
trandafirii japonezi,palmerii sunt cei mai afectati
i-am stropit destul de des dar tot nu reusesc sa-i vindec
musculitele dispar dar revin si culmea la acelasi plante
cristinica31

Mesajde biluta28 » Vin Apr 08, 2011 8:16 am

Eu tin florile pe balcon iarna-vara... dar iarna stau geamurile inchise ( nu le deschid deloc aerisesc prin casa) iar vara stau geamurile deschise larg... ei cum deschid geamurile cum incep si la mine musculitele.... aveam la un moment dat trandafiri in ghiveci si mereu dabia reuseam sa-i salvez... am renuntat la ei desi ereau superbi ( unul rosu, unul alb si unul galben) si i=am dus la un unchi la tara mare iubitor de trandafiri .... asa ca ma intreb si eu de ce si de unde apar si ce sa fac sa nu mai apara??
biluta28

Mesajde micki23 » Lun Mai 02, 2011 3:28 pm

este Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)= se inmulteste foarte repede si nu prea poate fi omorata definitiv, deoarece ouala nu mor dupa stropire....asa ca din oua iasa alte larve care se transforma in musculite...nu ai ce face decat sa tot repeti tratamentul....

Musculita alba de sera se inmulteste rapid, avand 3-4 generatii pe an in aer liber, iar in sere pana la 12 generatii. Femela depune primele oua (la doar cateva zile de la aparitie) pe partea inferioara a frunzelor, grupate inelar. O femela poate depune intre 100 si 500 de oua. Incubatia lor dureaza intre 10 zile si doua saptamani, la o temperatura constanta de 20-23 grade Celsius.
Din oua apar larvele galbui, ovale, cu ochii rosii, care se transforma in pupariu, dupa 10 zile. In stadiul de pupariu insecta traieste 12 zile, perioada dupa care apare musculita adulta, si ciclul se reia.
In mod normal, la o temperatura de zero grade musculita moare, ea supravietuind exclusiv in spatii protejate. De aceea este important sa fiti siguri ca plantele nu sunt infestate cu daunatori toamna, atunci cand le mutati in casa. Musculita alba se simte “in largul ei” la temperaturi intre 20 si 32 grade Celsius. Sub 10 grade ea nu se mai reproduce, la fel la temperaturi de peste 34 grade.
daunator foarte greu de controlat, din doua motive:

-pe aceeasi planta, concomitent, convietuiesc mai multe stadii ale insectei: oua, larve, puparii si adulti. In timp ce adultii si larvele vor fi cel mai probabil omorati de tratamentele chimice, o parte din oua vor supravietui si in scurt timp musculita isi va face din nou aparitia.
-in ultima perioada musculita a dezvoltat rezistenta fata de unele insecticide.
REPETATI TRATAMENTUL
micki23

Mesajde Niculina Tecla » Vin Mai 06, 2011 3:14 pm

Multumesc pentru informatii.
Niculina Tecla

Mesajde micki23 » Lun Mai 16, 2011 7:41 pm

cu multa placere
micki23

Mesajde fratia » Joi Mai 19, 2011 11:50 am

Si eu am avut fluturasi. Pun o punga de plastic peste planta si rog pae cineva sa fumeze in punga. Marginile pungii lipesc de paman si toate musculitele mor in 15 minute. Se repeta de cateva ori.
fratia

Mesajde HAYAT » Mie Mai 25, 2011 10:56 pm

Super ideea! Nu m-am gandit ca si fumatul poate fi util :)
Eu ma gandeam sa folosesc spray de insecte, dar ma temeam ca vor dauna si plantei.
HAYAT

Mesajde biluta28 » Joi Iun 02, 2011 8:22 am

Interesanta treaba cu fumatul...dar trebuie sa gasesc un fumator... mai punea cineva scrum de tigara la plante..oare sa fi fost din acelasi motiv?..
biluta28

Următorul

Înapoi la Gradina din casa