Spathiphyllum

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

Spathiphyllum

Mesajde alex_baiasu10 » Vin Noi 09, 2012 8:01 am

Am o planta Spathiphyllum, am citit tot felul de pareri despre cum se ingrijeste si concluzia este ca nu am prea inteles. Unii spun ca nu trebuie udata des, insa am observat ca se apleaca frunzele daca nu o ud zilnic.
Ce sfaturi imi puteti da? Multumesc.
alex_baiasu10

Re: Spathiphyllum

Mesajde mirelat » Vin Noi 09, 2012 8:50 am

Spathiphyllum, cunoscuta si ca si "Crinul pacii", este o planta de apartament foarte usor de ingrijit, potrivita pentru cei care nu pot aloca foarte mult timp ingrijirii plantelor, dar totusi vor sa se bucure de frumusetea lor.

Spathiphyllum tolereaza si un sol udat abundent, din greseala, dar ideal este sa udati cu moderatie avand grija doar ca solul sa nu ramana niciodata complet uscat.

Eu iubesc aceasta planta pentru coloritul intens al frunzelor si pentru ca da flori pe tot parcursul anului (din pacate chiar acum nu are niciuna flori :( ), important este sa indepartati imediat florile ofilite pentru a o stimula sa produca altele.

Spathiphyllum.jpg
Spathiphyllum, din pacate fara flori acum...

In plus, am citit ca Spathiphyllum actioneaza si ca un filtru pentru curatarea aerului din interiorul locuintei.
mirelat

Re: Spathiphyllum

Mesajde CyleX4 » Vin Noi 16, 2012 7:28 pm

planta nu este pretentioasa, mai ales la lumina; asadar, poate "locui" in dormitor, pe holuri sau in colturi luminate mai slab; trebuie udata doar atunci cand pamantul devine uscat; excesul de umiditate ii dauneaza, la fel ca si caldura excesiva; "ii place" sa fie hidratata prin stropire ... bafta!!!
CyleX4

Înapoi la Gradina din casa