Instalatii electrice iluminat exterior

Instalatii electrice, corpuri de iluminat, etc.

Moderator: raziel

Instalatii electrice iluminat exterior

Mesajde cristea ion » Mie Mai 04, 2011 5:55 pm

Am o gradina aranjata frumos si o casa pe care doresc sa le pun in evidenta seara si noaptea cu iluminat exterior.
Din punct de vedere economic si al sigurantei in exploatare care este sistemul cel mai bun?
Proiectarea luminii de la sol sau de la o anumita inaltime?
Care este mai indicata?
Multumesc mult !
cristea ion

Re: Instalatii electrice iluminat exterior

Mesajde raziel » Joi Mai 05, 2011 11:33 am

Ambele variante sunt valabile,dar daca este sa luminezi fatada casei este indicat sa o faci de jos,pt a pune in evidenta un arbust, pom ,la fel,iluminatul de sus adaptandu-se pt alei porti,limite de proprietate.
Din punct de vedere al traseelor,este bine sa fie facute subteran,cu cabluri ,nu conductoare,iar pt o siguranta deplina sa fie protejat circuitul cu disjunctoare diferentiale.
INSTALATII ELECTRICE COMPLEXE
raziel

Mesajde ancamoisa » Vin Oct 07, 2011 10:53 am

Eu am pitici luminosi care se incarca solar, pe care ii pot fixa si la nivelul solului, dar si la inaltime - de ex. pe marginea terasei.
ancamoisa

Mesajde Gavriloi Adina-Mirabela » Lun Ian 16, 2012 11:55 pm

Poti folosi tot felul de obiecte de decor pentru gradina atat pe curent cat si care se pot incarca solar!
Gavriloi Adina-Mirabela

Mesajde raziel » Mar Ian 17, 2012 10:13 am

Gavriloi Adina-Mirabela scrie:Poti folosi tot felul de obiecte de decor pentru gradina atat pe curent cat si care se pot incarca solar!

Trebuie atentie in momentul achizitionarii celor care se incarca de la soare, deoarece piata este inundata de lampi de proasta calitate.
raziel

Mesajde petrilaana » Mar Ian 17, 2012 11:18 am

raziel scrie:
Gavriloi Adina-Mirabela scrie:Poti folosi tot felul de obiecte de decor pentru gradina atat pe curent cat si care se pot incarca solar!

Trebuie atentie in momentul achizitionarii celor care se incarca de la soare, deoarece piata este inundata de lampi de proasta calitate.

Hmm, si cum ne dam seama care-s de calitate si care nu? Caci nu intotdeauna un pret mai mare e si garantia unei calitati superioare ...
petrilaana

Mesajde Mircea Sorin » Mie Ian 18, 2012 1:15 pm

In general aflam daca sunt de calitate sau nu in momentul in care nu mai functioneaza, dar in general daca sunt de firma, sansele ca sa fie de calitate sunt mai mari.
Din pacate lampile care se incarca de la sore sunt de puteri foarte mici iar cantitatea de lumina generata este la fel de mica. Daca doresti intradevar o gradina luminata poti sa folosest lampile pentru gradina cu LED-uri alimentate de la priza. Costa mai scump si necesita cabluri, dar in final e cu totul alt efect. In plus se pot folosi lampile cu LED care genereaza lumina in diverse culori.
Mircea Sorin

Mesajde raziel » Vin Ian 20, 2012 9:54 am

petrilaana scrie:Hmm, si cum ne dam seama care-s de calitate si care nu? Caci nu intotdeauna un pret mai mare e si garantia unei calitati superioare ...

Internetul este bogat in informatii,si in plus sunt cateva magazine cu produse si vanzatori profesionisti care te pot indruma,din pacate lumea e obisnuita sa ia din marile magazine.
raziel

Mesajde raziel » Vin Ian 20, 2012 9:57 am

Mircea Sorin scrie: Daca doresti intradevar o gradina luminata poti sa folosest lampile pentru gradina cu LED-uri alimentate de la priza. Costa mai scump si necesita cabluri, dar in final e cu totul alt efect. In plus se pot folosi lampile cu LED care genereaza lumina in diverse culori.

Asta-i solutia cea mai buna din toate punctele de vedere.
raziel

Mesajde stefan33 » Mar Feb 14, 2012 8:04 pm

eu am curtea luminata cu aproximativ 400 leduri albe (tip bricheta) .
stefan33

Următorul

Înapoi la Iluminat, instalatii electrice